Bahçeli'den 'oylar çalınıyor' uyarısı

MHP Lideri Bahçeli, seçmenlere 'sandığa sahip çıkın diyerek seslendi ve "Son yıllarda çalma olayı başını almış gidiyor, sandıkta da oy çalınıyor buna müsaade etmeyin" ifadesini kulandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, MHP'nin, kuruluşunun 45. yılını kutlaması nedeniyle gelecek seçimlerin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın milli görüş kimliğini çıkardığını ifade ettiğini belirten Bahçeli, Erdoğan'ın üzerine giydirilen gömleğin arkasında ABD, önünde ise Avrupa Birliği yazdığını savundu.

Güç alanını artırma psikolojisinin insanın nefsini kamçılayacağını anlatan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın medya ile ilişkisinin yol açabileceği sonuçların Türkiye için tehlikeli olduğunu bildirdi.

"Torba yasada tuzaklar var"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul merkezli operasyonun ardından çeşitli yasa değişikliklerine gidildiğini belirtti.

Milletvekillerinin, TBMM'de sürekli mesai içinde olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin grup yöneticileri, 'Danışma kurulunu toplayalım, bir torba yasamız var, bu torba yasayı çıkaralım' diyor. İçinde ne var? İçinde işçinin sorunları var. Neyi var, sosyal güvenlikle ilgili konuları var. Ne var? Tarımla ilgili bir iki konu var. Peki içerisindeki tuzaklar ne? O tuzaklara mecliste her zaman gece 11'de sıra geliyor. Sırada bazıları uyuyor. Bazıları 'Bu neyin nesi?' diyor, anlayacak ama vakit geçmiş. Derken torba yasalar çıkıyor. Şimdi torba yasalarla ülkeyi torbacılar yönetiyor. Buna bir 'Dur' demek lazım. İşte 'Dur' diyeceğimiz alan, 30 Mart'tır."

MHP'nin yerel seçimlerde oy pusulasında 26. sırada yer alacağına dikkati çeken Bahçeli, "Bunun bir de gönül gözüyle okumasını yapalım. Yani 'Bütün partilerden sonra, son ümit üç hilal' diyor bunun manası. Öyleyse gelin bu seçimde son ümit olarak üç hilal diyelim" dedi.

"Oylar çalınıyor müsaade etmeyin'

Bahçeli, partisinin Maltepe'deki seçim iletişim merkezi açılışında yaptığı konuşmada, sandıklara sahip çıkılması gerektiğini ve seçim günü kimsenin mazeretinin olmaması gerektiğini vurguladı.

"Gönüllü sandığa sahip çıkma ordusu"nun kurulması gerektiğini dile getiren Bahçeli, "Sabahtan akşama kadar sandığın başından hiç ayrılmamalıyız. Kaybımız buradadır, her sandıkta iki oyumuz gitse toplam sandık içindeki sayıyı hep beraber düşünün. İstanbul'da buna çok dikkat edeceğiz. Son yıllarda çalma olayı başını almış gidiyor, sandıkta da oy çalınıyor buna müsaade etmeyin" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'de 18-25 yaş grubunun 10 milyon 36 bin kişiden oluştuğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bugünkü iktidar siyasi ömrünü tüketmiştir"

Bahçeli, bugünkü iktidarın siyasi ömrünü tükettiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İktidardan kurtulmanın gününü 30 Mart olarak başlatmalıyız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın artık geleceği kalmamıştır, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması artık hayaldir, hülyadır, rüyadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın AKP ile beraber milletimizi yönetme isteği ve arzusu artık kabul görmemektedir. Milletimiz artık onlara inanmıyor, onun için herkese iftira ediyor, herkese saldırıyor, herkese 'hain' diyorlar. Ne derlerse desinler, gün gelecek yedi göbeklerinden bunun hesabını MHP sormazsa namerdiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir