Bahçeli'den 'ruh ikizi' benzetmesine cevap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Baykal ile 'ruh ikizi' olduğunu söyleyen Başbakan'a cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Baykal ile 'ruh ikizi' olduğunu söyleyen Başbakan'a cevap vererk, "Sayın Baykal'la ve Sayın Erdoğan ile 'ruh ikizi' olmaya razı olabiliriz. Ancak, bir başbakan olarak Türk düşmanlarının, İmralı canisinin, Peşmerge reislerinin, Müslüman katillerinin ruh ikizi olmaktan utanç duyarız" dedi.

Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada milleti parçalayacak, çözecek, kutuplaştıracak bu anlayışa saygı göstermelerinin, göz yummalarının söz konusu olmadığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Bizi, ruh ikizi olmakla suçlaması konusuna gelince, söyleyeceklerimiz şunlardır; Sayın Erdoğan da Sayın Baykal da milletimizin evlatlarıdır. Mutlaka, tertemiz aileler içinde büyümüşler ve milletimizin bağrından siyaset hizmetine talip olmuşlardır. Hepsine saygı duyarız. Fikirlerine katılmasak da acımasızca eleştirsek de zaman zaman uyuştuğumuz zaman zaman ayrıldığımız görüşlerimiz olabilir. Bu, aynı topraklar üzerinde yetişmiş, eğitilmiş ve donanmış olmanın da doğal sonucudur. Bu itibarla, Başbakan Erdoğan'ın anlamı kendinden menkul bir benzetme ile bizi Sayın Baykal'la 'ruh ikizi' olduğumuzu söylemiş olması, kendi yorumudur. İzahı kendisini bağlar.

Ne var ki bu konuda ısrarlı olan Başbakan'a cevabımız şudur; İllaki bir ikiz olma hali yakıştırılacaksa, Sayın Baykal'la ve Sayın Erdoğan ile 'ruh ikizi' olmaya razı olabiliriz. Ancak, bir başbakan olarak Türk düşmanlarının, İmralı canisinin, Peşmerge reislerinin, Müslüman katillerinin, küresel zalimlerin, İslam karşıtlarının, soykırım iddiacılarının, sömürgeci zihniyetlerin ruh ikizi olmaktan utanç duyarız. Allah, böylesi çürümüşlüğün, bu rezaletlerin ve bu alçalmaların ikizlerinden de ve eş başkanlarından da stratejik ortaklarından da ve onlarla kucaklaşan idarecilerden milletimizi korusun."

AK Parti'nin açılımı halka izahta sıkıntı çektiğini ileri süren Bahçeli, "Artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Bütün gerçekler ve aktörler ortadadır. Başbakanın ve hükümetinin sancıları ve sıkıntıları bundandır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir