Bahçeli'den 'şike' açıklaması: Ben Beşiktaşlıyım ama...

MHP Lideri Bahçeli,"Türkiye'nin karşılatığı birçok sorun varken aniden Aziz Yıldırım'ı gündeme oturtmak kanaatimce yanlıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün Yargıtay tarafından cezası onanan Aziz Yıldırım hakkında konuştu.

Şike davası hakkındaki sorulara yanıt veren Bahçeli, "Ben Beşiktaşlıyım. Onun için bir rakip spor kulübünü suçlamak amacıyla söylemiyorum. Fenerbahçe'ye çok büyük hizmetler sunan bir büyük başkandır Aziz Yıldırım. Şike meselesi üzerinde çok tartışmalar yapılmış, sonunda hapse girmiş, tahliye edilmiş. Türkiye'nin bu kadar ağır karşı karşıya kaldığı sorunları içerisinde birden bir başka gündem değişikliği olarak Aziz Yıldırım'ı oturtmak kanaatimce yanlıştır. Bir spor adamının da cezaevine gönderilerek, sporun düzeltileceğinin de dünyada hiçbir örneği yoktur" diye konuştu.

"Türkiyemiz iyi yönetilmemektedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Beyoğlu ilçe teşkilatını ziyaretinin ardından İstanbul Bilimum Madeni Eşya Sanatkarları Birliği'ne geçti.

Burada konuşan Bahçeli, yerel seçim çalışmalarını yerinde görmek ve partili adaylara yardımcı olmak için İstanbul'da bulunduğunu, bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettiğini söyledi.

Bahçeli, 30 Mart'ın seçimlerin ötesinde bir anlam taşıdığını belirterek, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunların yerel seçimlere farklı bir anlam yüklediğini savundu.

MHP'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine önemli bir yarışmacı olarak katıldığını belirten Bahçeli, basında sadece AK Parti ve CHP'nin ön plana çıkarılmasını eleştirdi.

Bahçeli, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ve gittikçe derinleştiğini ve kritikleştiğini belirttiği durumunun felakete dönüşme ihtimali olduğunu ileri sürerek, herkesin seçimleri önemsemesi gerektiğini vurguladı.

Sorunlara demokrasi içerisinde ve milli irade yoluyla çözüm aranmasını isteyen Bahçeli, "Bugün bizim belirttiğimiz ve toplumca yapmış olduğumuz değerlendirmeler ışığında, Türkiyemiz iyi yönetilmemektedir" dedi.

Bahçeli, AK Parti'nin, TBMM'de her konuyu çözmeye muktedir bir sayısal çoğunluğu olduğunu ifade ederek, "Neredeyse 4 bin günü aşan bir iktidar döneminde gelinen son durum; kamplaşma, kargaşa, kriz, kaos şeklinde tezahür etmektedir. Bu böyle devam ederse toplum olarak önemli sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu.

Seçimlerin, bütün bu olumsuz durumlardan kurtulmak için bir süreç olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, meseleye siyasi açıdan bakmadan, Türkiye'nin bu süreçten nasıl çıkarılacağının ortaya konulmasının önemli olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir