Bahçeli'den 'tahliye' tepkisi

MHP Lideri Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan iki bakan oğlu ve Rıza Sarraf'ın tahliye edilmesine tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - MHP Lideri Devlet Bahçeli, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında işadamı Rıza Sarraf ve iki bakanın oğlunun da tahliye edilmesine tepki gösterdi. “Bu hak mıdır, adalet midir?” dedi.

Bahçeli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de kendisine göre bir güç yaratmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sorgulamasında hangi tedbiri alırsa alsın, kimi içerden çıkartırsa çıkarsın… Hele hele İranlı bir uşak var, adam 74 gün içinde çıktı. Şimdi İstanbul'da dolaşacak. Bu hak mıdır, bu adalet midir?

Öyleyse bunu yapan şahsiyetler bu yolsuzluk ve rüşveti aklatmazlarsa, milletin gözünde var ise cezasını verdirtmek yok ise bunlar masumdur demek için adalet ve yargıya engel olmamalı, yollarını açmalı ve gereğini yapmalıdır.

Yolsuzluk ve rüşveti bu toplumda yaşatalım mı yaşatmayalım mı? Eğer yaşatmamaya kararlıysak, bunu demokrasi içinde yapmalıyız. Demokrasi içerisinde bunun yolu seçimdir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir