Bahçeli'den Akil İnsanlara: MHP'nin gözü üzerinizde

Devlet Bahçeli, Akil İnsanlar Heyetindeki isimlere, "Şansınızı fazla zorlamayın. İsterseniz PKK'ya katılın, isterseniz Avrupa kadrosuna karışın... MHP'nin gözü üzerinizdedir" şeklinde seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci kapsamında çalışmaları ile gündeme gelen ve yakın zamanda Oslo'da yeni bir toplantı düzenleyen "Akil İnsanlar Heyeti"nden isimlere seslenerek, "MHP'nin gözü üzerinizde" dedi.

Aralarında bazı gazeteci, eski siyasetçi ve sanatçıların olduğu "Akil İnsanlar Heyeti"nden bazı isimler kasım ayı sonlarında Oslo'da "Çatışma Çözümlerine Toplumsal Katılım" başlıklı konferansa katılmıştı.

Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında "Yeni bir çözüm süreci için kendini akil sanan bazı akılsızlar Oslo'da toplanmışlar" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci gömüleli çok olmuştur, şansınızı fazla zorlamayın. İsterseniz PKK'ya katılın, isterseniz Avrupa kadrosuna karışın, ama Türk milletinin sabrını zorlamayın, tahammülünü yanlışa yormayın. Akıllı olun, çözüm çığlığı atmayın, zira meydan boş değildir, MHP'nin gözü üzerinizdedir"

Kürt sorununa çözüm bulmak amacıyla İmralı'da tutuklu olan Abdullah Öcalan ile HDP aracılığıyla sürdürülen çözüm süreci 2015 yılında sona ermiş, o dönemde çözüm sürecini halka anlatmak ve teşvik etmek amacıyla Akil İnsanlar Heyeti kurulmuştu.