Bakan Arslan, ABD'nin kararını değerlendirdi

ABD'nin sekiz ülkeden uçuşlarda kabine elektronik eşya alınmasını engelleyen düzenlemesini değerlendiren Bakan Arslan, "Geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiğini konuşuyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin, sekiz ülkeden uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları yolcuların yanlarına almalarını yasaklayan kararını değerlendirdi.

Tıbbi cihazlar ve cep telefonu dışındaki elektronik malzemelerin bagajda taşınmasıyla ilgili kararın ilerleyen günlerde uygulanacağının açıklandığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Bu, bizim ülkemiz açısından da ABD açısından da doğru bir şey değil. Biz bu konuda dünden itibaren arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili otoriteleriyle de görüşüyoruz. Her türlü tedbiri almak lazım ama insanların da 10-12 saatlik seyahat sürecinde yapması gereken çalışmayı yapabilmeleri adına bu tip cihazların yanında olmasının çok daha verimli ve sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Arkadaşlar dünden beri muhataplarıyla çalışıyorlar bu konu üzerinde. Önümüzdeki günlerde bunu sonuçlandırmış olacağız. Bundan geri adım atmalarını veya daha hafifletilmesi gerektiği konuşuyoruz"

Yılda 80 milyonun üzerinde uçuşun gerçekleştiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nın başka ülkelerdeki havalimanlarıyla karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Biz, bu anlamda her türlü güvenliği, tedbiri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'ye uçaklarda elektronik cihaz yasağı başladıABD'ye uçaklarda elektronik cihaz yasağı başladı