Bakan Çağlayan, ticaret müşavirleriyle 7,5 saat görüştü

Toplantıda, Asya-Pasifik Bölgesi'ndeki ülkelere yönelik ihracatın artırılması için olağanüstü önlemleri ele alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin ziyaretini sürdüren Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Asya-Pasifik Bölgesi'nde görev yapan ticaret müşavirleriyle 7,5 saat kesintisiz toplantı yaptı.

Bakan Çağlayan, Pekin'de, 15 ülkede görevde bulunan ticaret müşavirleri ve beraberindeki heyette yer alan özel sektör temsilcileriyle, bu ülkelere yönelik ihracatın artırılması için olağanüstü önlemleri ele aldı.

Ticaret temsilcileri görevli bulundukları ülkelerin değerlendirmelerini yaparken, özel sektör temsilcileri de karşılaştıkları sorunları aktararak, çözümlerle ilgili görüşlerini ifade etti.

Çağlayan, toplantıda küresel krizden nispeten az etkilenen bu ülkelere yönelik ihracatın artırılması için yurt dışındaki resmi ticaret temsilciliklerinin yeni görev anlayışı hususundaki görüşlerini belirtti. Çağlayan, kamu ve özel sektör yakınlaşmasını temel alan anlayışın esas olduğunu vurguladı.

Çağlayan ve beraberindekiler daha sonra Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli tarafından verilen resepsiyona katıldı.