Bakan Elvan'dan 'Twitter ve Facebook' açıklaması

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, dünyanın hiçbir ülkesinde başbakan, bakan ve ailelerine internetten küfür ve hakarete müsaade edilmediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın facebook ve twitter ile ilgili sözlerine ilişkin, bir ülkenin başbakanına, bakanlarına, ailesine, küfürler, hakaretler ve ağza alınmayacak ifadelerin hepsinin internet ortamında yer aldığını belirterek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür uygulamalara müsaade edilmez" dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere helikopterle Karaman'ın Ermenek ilçesine gelen Bakan Elvan, Karayolları Tesisleri önünde partililer tarafından karşılandı. Elvan, burada gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın "facebook ve twitter" ile ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiğine yönelik sorusu üzerine, dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen "alçakça" saldırılar yapıldığını söyledi.

Elvan, şöyle konuştu:

"Bir ülkenin başbakanına, bakanlarına, ailesine, küfürler, hakaretler ve ağza alınmayacak ifadelerin hepsi internet ortamında yer alıyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür uygulamalara müsaade edilmez. Bu konuda, özellikle bu tür şirketlerimizin çok daha dikkatli ve hızlı hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Düşünün; sizin ailenizin, özel yaşantınızın, hemen hemen her şeyi konu oluyor. Bunun ötesinde ağza alınmayacak, hatta okumaktan bile utanacağınız ifadeler yer alıyor. Bizim şahsımızla da alakalı bu tür şeyler söz konusu oluyor. Bunları yadırgıyoruz. Bunlar gerçekten bizlere yakışmayan şeyler. Hele hele bu milletin ahlaki değerlerine hiç yakışmayan hususlar. Böyle bir şey yok. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin bu tür hususlarla karşı karşıya kalmak mümkün değil. Eğer böyle bir şey olsa anında bunun engellemesi yapılır. 

Düşünün; bir ülkenin başbakanına, cumhurbaşkanına küfürler edilecek, olmadık hakaretler yapılacak, yasa dışı birtakım görüntüler alınıp servis edilecek ve bunları da biz içimize sindireceğiz... Böyle bir şey mümkün değil. Sadece bizim değil, muhalefet partilerinin de bu konuda tepki göstermesi gerekiyor ama maalesef onlar, bunu bir siyaset aracı olarak kullanıyorlar. Bu son derece yanlış. 'Elimize malzemeler geçti, biz bu malzemeleri kullanalım, eh yarına Allah kerim'... Böyle bir anlayış olamaz. Gerçek hayatta suç olan her şey, sanal hayatta da suçtur."

Bu konularda ilginizi çekebilir