Bakan Ergün, Facebook'u yatırıma davet etti

Bakan Ergün, San Francisco'daki Silikon Vadisinde yer alan Facebook'u ziyaretinde, Facebook yönetimini Türkiye'de yazılım yatırımı yapmaya davet etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAN FRANCISCO/ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ABD'deki temasları kapsamında sosyal paylaşım sitesi Facebook'u ziyaret etti.

Bakan Ergün, San Francisco'daki Silikon Vadisinde yer alan Facebook'u ziyaretinde, Facebook yönetimini Türkiye'de yazılım yatırımı yapmaya davet etti.

Facebook Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktör Justin Osofsky de Türkiye'nin çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi.

Ergün ziyaret kapsamında Facebook'ta Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktör Justin Osofsky, Halkla İlişkiler Direktörü Kumiko Hidaka, Güvenlikten ve Güvenlik Araştırmalarından Sorumlu Baş Hukuk Müşaviri Chris Sonderby ve Online Operasyonlar Uzmanı Selena Çevik ile görüştü.

Bakan Ergün, Türkiye'nin kullanımda 4. sırada yer aldığı Facebook şirketiyle ilgili bilgi aldı. Facebook şirketini Türkiye'de yazılım yatırımı yapmaya davet eden Ergün, olumlu cevap aldı. Facebook'un Stratejik Ortaklıklardan Sorumlu Direktörü Justin Osofsky de Türkiye pazarının çok önemli bir pazar olduğunu belirterek, bunu mutlaka değerlendirmek istediklerini söyledi.

Yazılım yatırımı da dahil olmak üzere her türlü fikre açık olduklarını bildiren Osofsky, ''Çünkü Türkiye, önemsediğimiz bir pazar'' dedi.

Türk girişimcisinin heyecan verici olduğunu belirten Osofsky, buna örnek olarak ''izlesene.com''u verdi.

Osofsky, CHP'nin açtığı dava sonucu Facebook'un kapatılacağı yönündeki iddialara da cevap vererek, Facebook'un Türkiye'de kapatılacağına dair bir endişesi bulunmadığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir