Bakan İslam: Çocuklara çığlık atmayı öğretin

Son zamanlarda sıklıkla yaşanan çocuk ölümleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Ayşenur İslam, "Çocuklara çığlık atmasını öğretin." dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ardı ardına gelen çocuk ölümleri tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocukların bir yabancı ile karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini bilmesi gerektiğini ifade ederek, "Annelere çok basit bir şey öğretebilirim. Çocuklara çığlık atmayı öğretmeleri gerekiyor. İstemedikleri bir durumda karşılaştıklarında çocuklarımızın çığlık atması gerekiyor etrafı haberdar edebilmeleri için." açıklamasında bulundu.

Cinsel suçların cezasını artıracak tasarı Meclis'e gelecek

Bu konuyla ilgili Adalet Bakanı ve Başbakanla da görüştüğünü de belirten İslam, "Cinsel istismar ve saldırı suçlarıyla ilgili cezaları yeniden düzenleyen bir tasarı var. Adalet Bakanlığı geçtiğimiz dönemde bu teklifi kendi gündemine aldı. Şimdi bu taslağın meclis gündemine inmesi için bir kararlılık gösteriyoruz. Bu kanunda çocuklara ve yetişkinlere karşı işlenen cinsel suçların ceza oranlarını nisbi olarak arttırıyor bu tasarı." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir