Bakan Kılıç röportajına el konuldu iddiası

Alman uluslararası yayın kanalı Deutsche Welle'nin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları röportaj kayıtlarına el konulduğu iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alman uluslararası yayın kanalı Deutsche Welle'nin genel yönetmeni Peter Limbourg, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları röportajın kayıtlarına Türk yetkililerce el konulduğunu açıkladı ve Türkiye'yi kınadı.

Limbourg Belin'de dün yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin bant kayıtlarına el koymasının "basın özgürlüğünün açık bir ihlali" olduğunu söyledi. Söyleşiyi yapan Deutsche Welle muhabiri Michel Friedman, Bakan Kılıç'a 15 Temmuz darbe girişimi, daha sonra görülen toplu işten çıkarmalar ve tutuklamalar, medyanın durumu ve Türkiye'de kadınların konumuyla ilgili sorular sordu.

Deutsche Welle tarafından yapılan açıklamada, Friedman ve kamera ekibinin ellerindeki kayıtları teslim edene kadar bakanlıktan ayrılmalarına izin verilmediği belirtildi.

Limbourg, "Yaşadığımız olay Türk rejiminin baskısını gösteren bir olaydır. Bir bakanın kendi isteğiyle verdiği bir röportajdan sonra, sırf soruları beğenmedi diye yayınlanmasını engellemeye çalışması olacak şey değil" dedi. Deutsche Welle'nin Türkçe yayınında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, kayıtların, röportajı yapan kişinin daha önceden planlanmamış sorular sormasından dolayı alındığını söylediği belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından açıklama

Alman televizyon kanalı Deutsche Welle'nin, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yapılan röportaj sonrası kayıtlarına el konulduğu iddiası, bakanlık tarafından yalanlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın uluslararası bir medya kuruluşu ile yaptığı röportajla ilgili, 'kayıtlara el konulduğu' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Bant kaydı olarak gerçekleştirilen röportaj sırasında sunucu tarafından, maksadını aşan ifadeler ve ithamlar kullanılması üzerine, ilgili televizyon yetkililerine söz konusu röportajın yayınlanmaması talebinin iletildiği vurgulanan açıklamada, "Talebimiz üzerine röportajın yayınlanmamasıyla ilgili tasarrufumuz, söz konusu medya kuruluşunun yayın merkezi olan ülkede hassasiyetle uygulanmakta olan, 'authorization/yetkilendirme' kuralının yerine getirilmesidir." ifadeleri kullanıldı.

Reuters/AA

Bu konularda ilginizi çekebilir