Bakan Şahin, BM oturumunda

Bakan Fatma Şahin, Kadının Statüsü Komisyonu'nun Genel Kurul Formatındaki Yüksek Düzeyli Oturumu'nun açılışına katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
NEW YORK - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Kadının Statüsü Komisyonu'nun Genel Kurul Formatındaki Yüksek Düzeyli Oturumu'nun açılışına katıldı.  
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ABD'nin New York şehrinde, dünya genelinde şiddet ve tehdit altında bulunan kadın ve kız çocuklarının durumlarının iyileştirilmesi çerçevesinde gerçekleşen bir dizi programda katılımcı ve konuşmacı olarak yer aldı. Bakan Şahin, ilk olarak BM Genel Kurulu'nda Kadının Statüsü Komisyonu'nun Genel Kurul Formatındaki Yüksek Düzeyli Oturumu açılış programına katıldı.
 
Bakan Şahin, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson ve BM Kadın Özel Direktörü Michelle Bachelet'in konuşmaları esnasında Genel Kurul'da hazır bulundu.
 
Öte yandan, Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, "Kız çocukları kadar erkek çocuklarını da korumalıyız. Herkesin bir sorumluluğu var. Kadına karşı şiddetin önlenmesi Milenyum Kalkınma Planı'nın da gerçekleşmesine yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
 
BM Kadın Direktörü Michelle Bachelet ise 57. Genel Kurul'da tarihi bir fırsatın elde edildiğini ve kadına karşı şiddetin ancak hukukun üstünlüğü ile durdurulabileceğinin altını çizdi. Bachelet sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef kadınlar hala birçok ülkede yasal haklarını kullanamamaktadır. Kadının karar mekanizmalarına katılması, kadına karşı şiddetin azalmasında çok önemli noktalardan biridir. Örnek olarak polis memuru kadın olduğu zaman, mağdur kadın, başına gelen olayı daha rahat bir şekilde anlatabilmektedir."