Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a uluslararası görev

Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak, IACA başkan yardımcılığına seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAKÜ - Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) başkan yardımcılığına seçildi. 

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen IACA üçüncü genel toplantısında başkan ve başkan yardımcılığı seçimi yapıldı.  Azerbaycan Başsavcısı Zakir Garalov dönem başkanı olurken, toplantıda Türkiye'yi temsil eden Kaynak, başkan yardımcısı olarak belirlendi. 

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kaynak, IACA'nın 53 imzacı, 60 kurucu devletten oluştuğunu, Türkiye'nin hem imzacı, hem de kurucu devlet olarak bu kurumu ilk onaylayan ülkelerden olduğunu söyledi.  

Yolsuzluğun, devletleri kemiren çok büyük bir ahlaksızlık olduğunu ve ekonomik kayıplara yol açtığını ifade eden Kaynak, IACA'nın yolsuzlukla mücadele konusunda akademik çalışmalar yapan ve master programları uygulayan bir kurum olduğunu belirtti. 

Kaynak, yolsuzlukla mücadelenin akademik disiplin çerçevesinde yapılmasının önem arz ettiğini vurguladı. 

Toplantıya 43 ülkeden 130 üst düzey yetkili katıldı

IACA'nın taraf devletlerin katkılarıyla kurulduğunu söyleyen Kaynak, kurum için Türkiye'nin de taahhütlerinin olduğunu ve bu taahhüttün yerine getirildiğini bildirdi. 

Seçildiği başkan yardımcılığının onurlu bir görev olduğunu ifade eden Kaynak, IACA'nın yüksek gayeler için kurulduğunu ve bu gayelerin hayata geçmesi için çalışacaklarını belirtti.  

Toplantıya Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Adalet Bakanı Fikret Memmedov, Başsavcı Zakir Garalov ile 43 ülkeden 130 üst düzey yetkili katıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir