Bakan Yıldız'a yumruklu saldırı

Şırnak'ta düzenlenen şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğrayan Bakan Yıldız yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Bakan Yıldız yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Şehit Yüzbaşı Çetinkaya için Hunat Camii'nde düzenlenen törene ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri ve sivil protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.

Ardından korumalar tarafından gözaltına alındı.

Daha sonra Yıldız, mezarlıktaki anıevine götürüldü. Yıldız'a ilk müdahaleyi Erciyes Üniversitesi Hayrettin Keleştemur ile İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara yaptı.

Burnuna aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Saldırı sırasında olay yerinde bulunan bazı vatandaşlar, saldırganın beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyledi.

Burnunda hafif bir kırık var

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, Kayseri'de şehit cenazesi töreni sırasında yumruklu saldırıya uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ''burun kökünde ufak bir kırık olduğunu, tedavisinin yapıldığını ve kendisini taburcu ettiklerini'' bildirdi.

Güven, yaptığı açıklamada, uğradığı yumruklu saldırı sonucu Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde tedavi altına alınan Yıldız'ın hastaneye geldiğinde burnunda ufak bir kanama olduğunu söyledi.

Kanamanın, gözlüğün camları arasında bulunan demir parçanın burnunun üst tarafını kesmesinden kaynaklandığını anlatan Güven, ''Sayın Bakanımızın burun kökünde ufak bir kırık vardı. Tedavisi yapıldı ve kendisini taburcu ettik. Burnuna iki dikiş atıldı ve kanaması durduruldu. Dikişin üzerinde ufak bir tampon var. Bundan sonra da kendisi için özel bir tedavi gerektirecek durum yok'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Kayseri Valisi'nden bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki şehit cenazesi sırasında bir kişinin yumruklu saldırısına uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi telefonla aradı. 

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Yıldız ve Vali Bilici ile görüşerek son duruma ilişkin bilgi aldı.  

Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Kayseri'deki şehit cenazesi sırasında bir kişinin yumruklu saldırısına uğramasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Atalay'ı telefonla arayarak son durumu öğrendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir