Bakan Yıldız'dan koalisyon açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "AK Partili yine bir hükümet ama koalisyonla beraber olacak gibi görünüyor, biz koalisyonun olması için tüm gayretlerimizi, çabalarımızı sarf edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Kadın Kolları tarafından Necmeddin Feyzioğlu Halk Kütüphanesi'nde  "Kitap Aklın İlacıdır" projesinin tanıtım toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koalisyon tartışmalarına ilişkin görüşleri sorulan Yıldız, siyasetin çözüm üretme sanatı olduğunu belirterek, bu manada herhangi bir tıkanıklığa yol açmamaya çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'nin 13 yıldan bu yana Türkiye'nin idaresine konan güçlü bir irade olduğunu belirten Yıldız, "Vatandaşımız sandıkta tercihini böyle yaptı. Vatandaşımızın tercihi başımızın üstüne. AK Partili yine bir hükümet ama koalisyonla beraber olacak gibi görünüyor, biz koalisyonun olması için tüm gayretlerimizi, çabalarımızı sarf edeceğiz. Koalisyon kelime anlamıyla bir kaynaşma demek. Bu kaynaşmanın mutlaka ülke adına sağlanabiliyor olması lazım" dedi.

Koalisyonun birçok alternatifiyle beraber gündemde olduğunu vurgulayan Yıldız, "MHP ile olabilir, diğer partilerle özellikle CHP ile gerçekleştirilebilir. Bütün bunlar için şu anda konuşmak erken. Hükumetimiz şu anda Türkiye'nin sevk ve idaresiyle alakalı kararları alıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye Başbakanlık teklifi

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki soruya Yıldız, şu cevabı verdi:

"Gerçekçi olmamız lazım yüzde 25 oyla Başbakanlığın direkt adayı olarak kendisini görmesini veya bunu herhangi bir yetkiye isnat etmeksizin başka birine tevdi ediyor olmasını ben siyaset adına çok etik bulmuyorum. Alacağımız mesajlar olacağını söylemiştik. Bu mesajların değerlendiriliyor olması, AK Parti'nin birinci sırada çıkmış olma gerçeğini değiştirmiyor"

Bu konularda ilginizi çekebilir