Bakan'a göre tek suçlu MB

Bakan Çağlayan, Türkiye'yi ithalat cennetine çeviren, üretimi, istihdamı azaltan tek sorumlunun Merkez Bankası ve uyguladığı yanlış faiz politikası olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 17. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'yi ithalat cennetine çeviren, Türkiye'de üretimi, istihdamı azaltan sorumlunun Merkez Bankası ve uyguladığı yanlış faiz politikası olduğunu söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz politikasının yanlış olduğunu kendisinin 8 yıldır söylediğini ifade eden Bakan Çağlayan, bir şeyler yapalım dendiğinde Merkez Bankası'nın bağımsızlığının ortaya konduğunu kaydetti. Bakan Çağlayan, "Ama Merkez Bankası bu konuda bildiğim bildik, çaldığım düdük diye devam ettirmeye çalışıyor" dedi.

Teşvik sistemi gözden geçirilecek

Merkez Bankası'nı da devreye sokarak, ilgili bakanlıklar, kuruluşlar bir araya gelerek yeni bir strateji gerçekleştireceklerini belirten Çağlayan, yıl sonu itibariyle mevcut teşvik sisteminin yeniden gözden geçirileceğini ifade etti.

Çağlayan, Türkiye'nin 2010'da geçmişte yaşadığı performansı fazlasıyla yakalayacağını ifade ederek, 2023 yılında konmuş olan ihracat hedefini ihracatçılarla birlikte sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir