Bakan'dan gurbetçilere, 'Arkanızdayız' mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Almanya'daki Türklere seslenerek ''Yaşadığınız ülkenin siyasetine ve sivil toplumuna katılın, birlik beraberlik olun. Sizlerin arkasında Türkiye var'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÖLN - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Türk İslam Birliğinin (ATİB) 25. kuruluş yıl dönümü ve yeni genel merkezi binasının açılışı için geldiği Köln'de Almanya'da yaşayan Türklere hitap etti.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı davasına atıfta bulundu

Konuşmasında Almanya'da süren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasına atıfta bulunan Kılıç, kendisinin Münih'teki davanın ilk duruşmasına katıldığını vurgulayarak ''Geçmişte yaşanan sıkıntılar oldu. Ancak bu olaylardan Alman makamları da  ciddi rahatsızlık duyuyor. Onlar da bu işin aslını bulma gayreti içinde. Siz de onlara yardımcı olun. Sizler bu ülkenin geleceğine katkıda bulunacaksınız'' diye konuştu.

Bakan Kılıç, o dönemde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ırkçı cinayetlerde hayatını kaybedenlerin aileleriyle ve hatta Yunanlı maktulün ailesiyle de görüştüklerini, Türkiye'nin her zaman vatandaşlarının yanında ve arkasında olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin 12 yıl öncesine göre çok farklı durumda olduğunu ifade eden Kılıç, AK Parti'nin çalışmaları sonucu bugünkü konuma gelindiğini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman her yerde her şartta Almanya'da Türklerin arkasında durduğunu bildiren Kılıç, ''Sayın Başbakanımız her zaman haklarınızı savundu ben bu görüşmelerde bizzat bulunma şansına ve şerefine nail oldum. Yaşadığınız ülkede siyaset ve sivil topluma katılın birlik beraberlik olun'' ifadesini kullandı.

Türklerin Almanya'da artık asli bir unsur olduğunu aktaran Çağatay Kılıç, 11 Türk kökenli milletvekili ve bir de bakan bulunduğunu hatırlattı.

Bakan Kılıç Almanya'daki Türkleri yakından ilgilendiren çifte vatandaşlık konusuna da değinerek ''Çifte vatandaşlık konusu  tahminimce çözüme kavuşmuş gibi görünüyor. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in yaptığı konuşmadan algıladığım bu iş artık sizler için de çözülmüş olacak bir dahaki seçimlerde bunun konusu bile olmayacak'' diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Avrupa'da son dönemlerde ortaya çıkan İslamo kavramını da eleştirerek şunları söyledi:

''İslamo diye bir kavram çıktı. Adı barış olan İslam dininin önüne insanlık suçunu ekleyip bir arada kullanma gibi hata içerisinde olan dünyada kuruluşlar var, bu düşüncede olan kuruluşlar var. İslami terör her ne demekse! Hristiyan terör, Musevi terör, Budist terör var mı? Böyle bir şey yok o zaman İslami terör de yok. Kullanamazsınız bunu böyle. Barış dininin ismini terörle yan yana kullanamazsınız. Bizler Müslüman bir toplumuz. Kişisel hataları bir dine fatura etmenin ya da bir dinin ismi altında dile getirmenin cahillikle alakası vardır. Kasıtlı yapılıyorsa insanlık suçudur. Bunun olmaması için sizlere büyük görevler düşüyor''

Türkiye'nin nüfusunun yarısının genç olduğuna işaret eden Kılıç, ''İleriye dönük çalışmalarımız çok önemli. Alman komşularınız ve gençlerinin Türkiye'yi daha iyi tanıması için de sizin de yardımcı olmanızı istiyoruz. Beraber çalışalım ben size her türlü desteği vermeye hazırım sizde bu konuda bana destek olun'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir