Bakan'dan yağış müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye genelinde ocak, şubat ve mart aylarında yıllar ortalamasında bir yağışın geleceğini tahmin ettiklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Barajlardaki doluluk oranıyla ilgili soru üzerine Eroğlu, ''Pazartesiden itibaren bu bölgede yağışlar başlıyor ama bu hafta inşallah bütün Türkiye'yi baştan sona yağış alacak'' dedi.

Barajların, kentlerin içme suyu ihtiyacı ile ziraat faaliyetlerinde kullanılmak üzere yapıldığını, çiftçilerin endişeleneceği bir durum olmadığını vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Zaten barajlarımızda yüzde 45-50 nispetinde doluluk var. Çiftçiler için bir problem yok. İçme ve kullanma suyunda Balıkesir'de bir problem yok. Dolayısıyla vatandaşımız rahat olsun. Bir problem yok. Türkiye genelinde de yağışlar geri geldi, bir problem yok. Türkiye genelinde de normal yağışların geleceğini tahmin ediyoruz. Ocak, şubat, mart aylarında yıllar ortalamasında bir yağışın geleceğini tahmin ediyoruz''

Bu konularda ilginizi çekebilir