Bakandan yatırım pazarlığı

Adnan Menderes Havalimanı kiralama sözleşmesi imza töreni sırasında TAV yetkilileri ile pazarlık yapan Bakan Yıldırım, havalimanının 2 yıl yerine 20 ayda hizmete açılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - Adnan Menderes Havalimanı kiralama sözleşmesi imza töreni sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, protokol sırasında oturan TAV yetkililerine bakarak, "Buradan yüzünüzün şeklini beğenmedim. Kızardı. '2 yıldan bir yıla inmez diyor' Doğru inmez. Ben de sizinle beraberim, ama 20 aya bağlayalım. Ne dersiniz. Birincisi 14.5-15 ayda bitmişti, bu onun iki katı 5 ay daha fazla verelim. 20 ayda terminalimizi bitirelim. Pırıl pırıl İzmirlilerin hizmetine sunalım" dedi.
İzmir Adnan Menderes Hava limanı İç ve Dış Hatlar terminalleri kiralama sözleşmesinin imzalanması ve yeni CIP Salonunun hizmete açılması nedeniyle dış hatlar terminalinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın da katılımıyla tören düzenlendi.
Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, hava limanında yeni iç hatlar binası yapılmasını da kapsayan kira sözleşmesiyle İzmir için vadettikleri 35 projeden birini daha gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hava limanında daha önce yeni dış hatlar terminalini, rekor bir sürede yaparak hizmete sunduklarını dile getiren Yıldırım, yeni iç hatlar terminalinin de yapılmasıyla İzmir Adnan Menderes Hava limanının, 25 milyon yolcuya hitap eder hale geleceğini kaydetti.
"Devlet 2 milyar lira kira geliri elde edecek"
Bugün 1 milyar euroluk yani 2,5 milyar liralık bir projeye imza attıklarını, bunun yatırım kısmının 250 milyon euro olduğunu ve 2 senede tamamlanacağını ifade eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşletmeci buraya yaptığı yatırımın karşılığını almaya çalışacak, devlet de 2 milyar liralık kira geliri elde edecek. Güzel iş. Hem cepten para çıkmıyor hem iki misli büyük terminal yapıyorsunuz hem de iki milyar para alıyorsunuz. Acemiler için fena bir ticaret değil."
Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"(Hava yolu halkın yolu oldu) deyince bunun kuru bir söylemden ibaret olmadığını bize rakamlar en çarpıcı şekilde gösteriyor. Dünyada 10, Avrupa'da 4'üncü sıraya yükselmiş, dünyanın her tarafında bayrağımızı dalgalandıran bir markamız var.  Bu dönemde 15 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Uçak biletleri 2003'tekinden daha ucuz. Rekabet ve seçenek olduğu için. Eskiden uçağa binen yolcuların yarısı birbirini tanıyordu. Herkes birbiriyle arkadaştı, şimdi kimse kimseyi tanımıyor. Çünkü herkes uçağa biniyor. Artık uçağa binmek 'Vezneciler-Beşyüzevler' minibüsüne binmekten farksız hale geldi. Onun için 'hava yolu halkın yolu haline geldi' diyoruz."
Bu konularda ilginizi çekebilir