Bakanlar da referandum kampanyalarına katılacak

AK Parti'de strateji kurulunun koordine edeceği referandum kampanyasında Erdoğan ve Yıldırım'ın yanı sıra bakanların da faaliyetlerde bulunacağı açıklandı. AK Parti'li bir yetkili ayrıca referandum tarihinin muhtemelen 16 Nisan'da yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin nisan ayında gerçekleşmesi beklenen referandum için kampanyasını partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) içerisinde oluşturulan strateji kurulu koordine edecek; AK Parti'nin referandum için "Evet" kampanyasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanısıra bakanlar da sahada olacaklar.

AK Parti ve MHP'nin mutabakatıyla Meclis'te referandum aralığında kabul edilen anayasa değişiklik teklifi geçtiğimiz hafta TBMM'den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gönderilmişti. Erdoğan'ın onaylamasının ardından düzenlemenin nisan ayında referanduma sunulması bekleniyor. Başkanlık sistemini öngören düzenlemeye CHP ve HDP karşı çıkıyor.

Partilerinin yürüteceği kampanyayla ilgili Reuters'a bilgi veren AK Parti'li bir yetkili, "Geçtiğimiz hafta yapılan MYK toplantımızda referandum kampanyasını koordine etmek üzere bir
strateji kurulu oluşturulmasına karar verildi. Erdoğan ile Yıldırım'ın dün yaptığı görüşmede de bu konunun gündeme geldiğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

"Referandum tarihi 16 Nisan olarak öngörülüyor"

Yetkili şöyle devam etti:

"Tabi ki önce Cumhurbaşkanı'nın düzenlemeyi onaylamasını bekliyoruz. Salı gününden sonra onaylaması durumunda 16 Nisan tarihinde bir referandum görülüyor. Bu tarih netleşir netleşmez strateji kurulunun toplanarak referandum sloganlarımız, kampanya afişleri gibi konuların ivedilikle karara bağlanacağını tahmin ediyoruz."

Anayasa'ya göre referandum aralığında kabul edilen anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı'nın onayı ve Resmi Gazete'de yayımlanmalarının ardından geçecek 60 gün sonraki ilk Pazar günü
referanduma götürülüyor.

Referandum kampanyasının kimler tarafından yürütüleceğiyle ilgili de AKP'li yetkili, "Kampanyanın başında doğal liderimiz Erdoğan olacak. Başbakan Binali Yıldırım da sahada olacak. Son yapılan MYK'da bakanlar ve milletvekillerinin de illerine dağılması yönünde karar verildi" ifadesini kullandı. AK Parti'nin kampanyasının bu ayın ortalarında resmen başlayacağını da belirten yetkili şunları söyledi:

"Referandum nisan ayında olacağı için kampanyanın ilk aşamasında kapalı salon toplantıları ve televizyon programlarına ağırlık vermeyi düşünüyoruz. Mart ayından itibaren de mitingler
başlar. Başbakanımız partinin gençlik kolları üyelerine de mektup göndererek ev gezmeleri ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmaları talimatını verdi."