'Ekonomide olağanüstü bir durum söz konusu değil'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ekonomiyi yakinen takip ediyoruz. Ekonomide olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Ekonomi Koordinasyon Toplantısı sürekli yapılan bir toplantıdır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamasının satır başları şöyle;

Veri merkezlerinin Türkiye'de oluşturulması projesi. Bildiğiniz gibi Türkiye'deki verilerimiz yurtdışına gidiyor ve yurtdışından geri geliyor. Bu güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Bu alanda ciddi bir istihdamın ortaya çıkacağını biliyoruz. Böylece hem veri güvenliğimizi, hem yazılımdaki gelişimi de arttıracağız.

Güvenli okul projesi çerçevesinde okulların çevresi kamerayla gözlenecek. Güvenlik birimleri de seyyar birimlerle okulun etrafında güvenliği sağlayacaktır.

Ekonomiyi yakınen takip ediyoruz. Ekonomide olağanüstü bir durum söz konusu değildir. Ekonomi Koordinasyon Toplantısı sürekli yapılan bir toplantıdır. İlgili kurumların bütün yetkilileri, Merkez Bankası, diğer kurullar hepsi bir araya gelir, ekonomi yönetimiyle birlikte kararlar alınarak devam edilir.

Cinsel istismar düzenlemesi

Burada sivil toplum kuruluşlarının, milletvekillerinin farklı kuruluşların kanaat ve değerlendirmelerini gözden geçiriyoruz. Şu yanlış anlayışı ortadan kaldırmak lazım, Düzenleme tecavüz suçlarını kapsamıyor kapsamayacak. Bu konuda CHP ve MHP'nin başka teklifleri varsa değerlendireceğiz.

Düzenleme bir af değildir. Sadece hukuki bir düzenlemedir. Dediğim gibi CHP ve MHP'nin başka bir teklifi varsa getirsinler değerlendirelim. Herhangi bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin kendi tekliflerini somut olarak getirirlerse bunlar gözden geçirilir.

Bir eleştiri var ortada , başka bir teklif getirilmesi eleştiriyi yapanların görevi değil midir? Yeni bir şey olması için yeni bir teklif getirilmesi gerekir.

Şangay beşlisi

Türkiye dünyanın bütün bölgeleriyle eş zamanlı olarak ilişki kurabilecek ender ülkelerden bir tanesidir. Türkiye'nin diğer bölgelerle ilişkileri eşzamanlı olarak devam ediyor. Bildiğiniz gibi şu an Şangay İş Birliği'nin zaten gözlemci üyesiyiz. Gelişmeleri zaman içerisinde göreceğiz.

İsrail'de, Mescid-i Aksa'da ve diğer camilerden ezan okunmasıyla ilgili kısıtlamanın gündeme getirilmesi, hiçbir bakımdan kabul edilebilecek bir durum değildir. İnanç, din, vicdan özgürlüklerine bütünüyle aykırı olan bir durumdur.

Yeni anayasa

Görüşmeler olumlu bir çerçevede devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi'ne teklifimizi verdik. Henüz MHP inceleme safhasında olduğu için nihai cevabını ortaya koymuş değil.