Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası toplantıda ele alınan konuları ve gündemi değerlendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı 8,5 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası toplantıda ele alınan konuları ve gündemi değerlendirdi.

Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Madenlerdeki iş güvenliği konusu kapsamlı şekilde ele alındı. Ermenek'te çalışmalar devam ediyor. Bakanlarımız zaman zaman açıklama yapıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kişisel verilerin korunması konusunda bilgi verdi. Kişisel verilerin korunması kanunu bu yasama dönemi içerisinde çıkarılacak.

Güvenlik reformuyla ilgili 4 kanun tasarısı ele alındı, paketin Meclis'e gönderilmesi kararı ele alındı.

AB'ye üyelik süreci kapsamında ulusal eylem planının ikinci aşaması ele alındı.

Boğaz'daki tekne faciası, bir insalık faciasıdır.. Önlemek için bütün çalışmaları yapıyoruz. 24 ceset denizden çıkarıldı, 6 kişi kurtarıldı.

Kobani'ye ikinci bir grup Peşmerge'nin gitmesi yönünde bir talep yok. Haberlerr doğru değil.

MGK toplantısında konuşulanlar orada kalır. Konuşmalar gizlilik içerisinde cereyan eder, açıklanamaz. Toplantıda cemaatler konusu kesinlikle ele alınmamıştır. Cemaatler memleketimizde, inançlı, dindar insanların, düşünceleri farklı bile olsa, devletle yasalarla kavga etmeyen insanların oluşturduğu bir takım sosyolojik varlıklardır. Böyle tanımlandığı ve bilindiği halde, sonradan değişmiş, farklılaşmış bir yapı içerisine bürünmüş ve yasalara aykırı eylem yapma noktasına gelmişse o zaman bunlara karşı tedbir almak devletin bekaası bakımından fevkalade önemlidir. Hükümetimiz bu konuda üzerine düşeni yapacaktır.

Arınç, Çözüm Süreci'ne büyük önem verdiklerini belirterek "Ama bu proje olacak diye öldürmeler, yakıp yıkmalar, halkımızın yolunun kesilmesi, sorgulanması hiçbir zaman düşünülemez. O iş ayrı bu iş de ayrıdır. Orada hiçbir asayişsizlik ve hiçbir terör olayı olmayacak ki Milli Birlik Kardeşlik Projemiz alabildiğince büyüsün ve gelişsin" dedi.