Bakanlığa devam edeceğim

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday olmayacağını söyledi.

Çağlayan, AK Parti Mezitli ilçe teşkilatı tarafından Aklan Düğün Salonu'nda düzenlenen "Çay Sohbeti" programında yaptığı konuşmada,  2023'te daha başarılı bir Türkiye'nin ortaya çıkacağını ifade etti.

Türkiye'nin 2023'e giden yolda AK Parti kadrolarını daha fazla destekleyeceğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

"Artık Mersin'i AK Parti ile AK kadroyla tanıştırmak istiyoruz. Mart 2014'te AK Parti'yi şampiyon yapmaya hazırız ve kararlıyız. Sakın olumsuz düşüncelere kapılmayın. AK Parti kurulduğunda tek başına iktidara gelebileceği düşünülmüyordu. Bugün Türkiye'nin gelmiş olduğu ekonomik seviyeyi muhalefet partileri hayal bile edemiyorlardı. Hiçbirimiz AK Parti'nin 11 sene iktidarda yürüyeceğini ve seçimlerden daha fazla oy alarak büyüyeceğini düşünmüyorduk. Nasıl bizler geçtiğimiz 10,5 yılda AK Parti'yi büyüttüysek evelallah bundan sonra Mersin'i AK kadrolarla tanıştıracağız."  

"Mart ayında sandık geldiği zaman ne ekerseniz onu biçeceksiniz"-

Mersin'e yakışır belediye başkan adayları çıkaracaklarını dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Sokakta elini sıktığımız insanlar 'bunlardan bıktık, bunlardan kurtarın bizi' diyorlar. Kurtaracağız inşallah. Öncelikle aday çıkaracağız. Bu aday ben olmayacağım. Ben bakanlık yapmaya devam edeceğim. Mersinimize yakışır büyükşehir adaylarımız çıkacak. Onlardan biriyle yolumuza devam edeceğiz. Mühür sizde, Süleyman sizsiniz. Mart ayında sandık geldiği zaman ne ekerseniz onu biçeceksiniz. Arpa ekip, buğday biçmek yok. AK Parti'ye oy verirseniz, AK Partili belediye başkanı kazanırsa hizmet nasıl yapılır, belediyecilik nasıl yapılır, dürüstlük nasıl olur o zaman herkes görecek."

Çağlayan, halkın AK Parti'ye olan güveninin gün geçtikçe arttığına işaret ederek, "Halkımız yaptıklarımızı gördükçe, bize yapılanları gördükçe AK Parti'ye daha çok destek vermeye başladı. Bu Gezi Parkı olaylarından sonra birçok insan 'biz AK Parti'ye oy vermezdik ama mademki bu olayları yaptılar, inadına AK Parti'ye vereceğiz' dedi. Millet neyin ne olduğunu gördü" değerlendirmesinde bulundu.