Bakanlık 188 bin süt sığırını sigortaladı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, kulağında küpe olan tüm süt sığırları sigorta kapsamına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR - Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından son üç yılda toplam 188 bin süt sığırının sigortalandığı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Tarım Sigortalar Havuz İşletmesi (TARSİM) A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak, tarım sigortaları kapsamını genişlettiklerini ifade ederek, kulağında küpe olan tüm süt sığırlarını sigorta kapsamına aldıklarını söyledi.

Kadak, seraların sel ve su baskınlarına karşı sigortalandığını, meyvelerin çiçek döneminin de sigorta kapsamına alındığını kaydetti.

Üreticileri, olası don olayına karşı tarım sigortası yaptırmaya çağıran Kadak, geçen yıl 26 ilde don nedeniyle zarar gören meyve bahçeleri için 130 milyon lira destek ödendiğini anımsatarak, devletin bu yıl destekleme yardımı yapma durumunun olmayacağını, bu nedenle üreticilerin mağdur olmamaları için sigorta yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora, tarım sigortaları poliçe sayısının 2010 yılında 371 bine yükseldiğini, 2007 yılında 54 bin olan sigortalı süt sığırı sayısının 2010 yılında yüzde 68 oranında artış göstererek, 188 bine yükseldiğini söyledi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin de geçen yıl yaşanan don olayının bu yıl yaşanmamasını ümit ettiklerini belirtti ve "Tarım sigortasını önemser ve yaptırırsak, olası afetler karşısında sorunlar ortadan kalkmış olur" dedi.

Toplantı, tarım sigortalarına ilişkin katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir