Bakanlık Müsteşarı hakkında suç duyurusu

İzmir Barosu Başkan Vekili Demir, Adalet Bakanlığı Müsteşarı İpek hakkında, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili soruşturmayı durdurması için eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Baş'ı aradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Barosu Başkan Vekili Ercan Demir, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. 

Demir, adliye binasında düzenlediği basın toplantısında, İpek'in, TCDD İzmir Liman İşletme Müdürlüğü ile ilgili soruşturmayı durdurması için eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ı aradığını iddia etti. 

İpek hakkında, "Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs, tehdit ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından HSYK'ya suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Demir, şunları kaydetti: 

"Dün Başsavcı Baş'ı ziyaret ettik. Bizim açımızdan yargı görevlilerinin neci olduklarıyla ilgilenmek gibi bir durum yok. Mesele Adalet Bakanlığı müsteşarının soruşturmanın kapatılması için bir başsavcıyı tehdit etmesi ve kapatmayı kabul etmeyen başsavcının görevinden alınmasıdır. Sayın başsavcıyı ziyaret ettiğimizde bu tutanağı kendisinin düzenlediğini ve bu olayı yaşadığını anlatmıştır. Kendisi hukukun gereğini yaptığı için gönlünün ve içinin rahat olduğunu söylemiştir" 

Bu konularda ilginizi çekebilir