Bakkal amca siparişi internetten alacak

Marmara'da faaliyet gösteren 12 market güç birliği yaparak, alışverişi müşterinin ayağına götürme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Perakende sektöründe artan rekabete karşı Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren 12 market güç birliği yaparak, alışverişi müşterinin ayağına götürme kararı aldı. Bu amaçla kurulan Call Center ve sanal pazardan alınan siparişler, tüketicinin kapısına götürülecek. İstanbul merkezli başlayan proje yakın zamanda Anadolu'ya açılarak tüm yerel market ve bakkalları sanal alışveriş çatısı altında toplamayı hedefliyor.

Semte ve ürüne göre market alışverişi yapma imkanı sunan sanal pazar sayesinde binlerce ürünün fiyatını kıyaslamak da mümkün olacak. Sanal Markette Kim Marketler Zinciri, Selam Marketleri, Doğa Market, Üçler Marketler Zinciri, Kılıçoğlu Süper Market, Serra Grup, Öncü, Ermega, Mavi Yılmazlar, Fast Food Market, Snowy Ulu Kardeşler Market ve Mest Et yer alıyor.

Mahalle bakkalı sanal rekabete hazırlanıyor

İnternet ve telefon üzerinden gelen talepler için özel bir Call Center kurduklarını anlatan Proje yöneticisi Sebahattin Gündoğdu, yaptığı açıklamada, sanal market uygulamasının yerel marketler ve tüketiciden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ev ve ya işyerlerinden gelen market alışverişi siparişlerini kapıya kadar ücretsiz teslim ettiklerini açıklayan Gündoğdu, şunları söyledi:

"Artık bakkallar, marketler müşteri beklemek yerine oyunu kuralına göre oynayacak. Her bakkal ayrı sanal satış sitesi kurma maliyetine katlanmak yerine tek bir çatı altında toplanıyor. Ev hanımları ocaktaki yemeğin altını kapatmadan, yazda, kışta markete gitmeden ev rahatlığında market alışverişi yapabilecek. Şehir hayatındaki trafik, park yeri problemi, marketlerde sıra bekleme, poşet taşıma gibi hayatı zorlaştıran tüm olumsuzlukları ortadan kaldırıyoruz. Sanal pazardaki fiyatlar marketle birebir aynı. Hatta bazı marketlerde internetten alışverişi teşvik etmek için daha uygun fiyatlar olabiliyor. Ödemeler kapıda nakit ya da kredi kartı ile yapılabiliyor. Şu anda İstanbul'un tamamına yakınına ve Kocaeli iline hizmet veriyoruz. Yakın zamanda Ankara, İzmir başta olmak üzere Türkiye genelindeki yerel marketleri sisteme dahil edeceğiz. Türkiye'nin herhangi bir ilinde hangi market daha ucuz hangi ürünün fiyatı ne kadar anında öğrenilip alışveriş yapılabilecek."

"Perakendeciler kavga yerine güç birliği yapmalı"

Sanal Market projesine dahil olan Kim Marketler Zinciri'nin Genel Müdürü Hamit Akçay da Türkiye'de her 5 kişiden birinin internetten alışveriş yaptığı öngörüsünde bulundu. 2011 rakamlarına göre sanal alışverişin cirosunun 17 milyar TL'ye ulaştığını belirten Akçay, "Bu pazar her geçen gün daha da büyüyecek. Fiziki mağaza yatırımları maliyetli hale geldi. Perakende sektöründe yabancı zincirlere karşı rekabet etmek ve ayrışmak için yeni açılımlar gerekiyor. Yerel marketlerin bir araya geldiği çalışmaya destek olmak için projeye dahil olduk. Yerel zincirler büyümek için bir araya gelmeli. Perakendeciler kavga yerine güç birliği yapmalı" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir