Balbay CHP'den aday

Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay, milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ergenekon kapsamında tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaparak CHP'den milletvekili aday adayı olacağını bildirdi.

Muammer Güler de aday olacak

Seçim süreci 14 Mart Pazartesi günü başlayacak, kamu çalışanlarının ise en geç 10 Mart'ta istifa etmeleri gerekiyor. Bu nedenle bürokrasiden çok sayıda tanınmış isim görevlerinden istifa ederek adaylıklarını açıklamaya başladılar.

İşte istifa eden isimler:

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ak Parti’den milletvekili adayı olacak.  Eski İstanbul Valisi, Kamu Düzeni ve Güvenliği (KDG) Müsteşarı Muammer Güler, Ak Parti'den aday adayı olacak. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 13’üncü kez alınarak Kars’a tayin edilen 44 yıllık eğitimci Fevzi Budak, MHP’den milletvekili aday adayı olacak.

Türkiye'nin Melburn Konsolosu Vahit Özdemir Ak Parti’den Nevşehir milletvekilliği aday adayı olacak. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yücesoy, Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ’nde Daire Başkanlığı görevini yürüten Seyithan Razi de Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacak.  Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB önceki dönem Başkan Yardımcısı Nejat Koçer, 13 yıldan bu yana sürdürdüğü görevinden Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir