Balbay, Ergenekon tahliyelerini değerlendirdi

Ergenekon davası kapsamındaki tahliyeleri değerlendiren CHP'li Balbay, "Çok geç kalmış bir özgürlük. Hukuk gereğini yapmamıştır. Bu özgürlükler toplumun mücadelesiyle söke söke alınmıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN  - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ergenekon davası kapsamındaki tahliyelere ilişkin görüşlerini paylaştı. CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıkların tahliye kararına ilişkin sorularını yanıtlayan Balbay, Silivri'den tahliyelerin başlamasının beklenen ancak geç kalmış bir süreç olduğunu söyledi.

Balbay bir gazetecinin tahliyelerin yerel seçime kısa bir süre kala başlamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna, şu yanıtı verdi:  

"Türkiye'de en yoğun kullanılan sözcüklerden birisi 'Zamanlama manidar' sözcüğüdür. Ben bu özgürlüklerin önüne, arkasına hiçbir şey koymuyorum. Çok geç kalmış bir özgürlük. Çok haksız bir tutsaklığın ardından insanların haklarının teslim edilmesi diyorum. Bu özgürlükler ne zaman gelseydi, her hal ve şartta ona yapılabilecek bir yorum vardı. Ama şimdi gönül isterdi ki bu olaylar hiç olmasın. Madem oldu, hukuk gereğini yapsın. Maalesef hukuk gereğini yapmamıştır. Bu özgürlükler toplumun mücadelesiyle söke söke alınmıştır"  

Tahliyelerin devamının geleceğini düşündüğünü aktaran Balbay, şunları kaydetti:  

"Tuncay'la ki sık sık özgürlüğü konuşuyorduk" 

"Bugün benim özgürlüğümün tam 90. günü. 90 gün önce özgürlüğüme kavuşmuştum. Benim yaklaşık 5 yıllık maphusluğumun 2 yılı Tuncay Özkan ile geçti. Tuncay'la tabi ki sık sık özgürlüğü konuşuyorduk. 'Buradan dimdik çıkmalıyız. Bizi sevenlerin karşısına dimdik çıkıp biz geldik demeliyiz' diye düşünürdük. Ben o şekilde çıktım, Tuncay da şimdi o şekilde çıkıyor. Bugün Türkiye için mücadele edenlerin sayısı bir arttı diye düşünüyorum. İçeride hükümetin 2B yasası gibi bizim de 2B yasamız, beden ve beyin sağlığıydı. Yine aynı güçle Tuncay'ın da çıktığını düşünüyorum. Artık bu aşamadan sonra bunun Tuncay için de yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum" 

Bu konularda ilginizi çekebilir