Balbay ve Aydın tutuklandı

Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Ergenekon soruşturması kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde ek ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Neriman Aydın tutuklandı.

İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatının, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın yorgun olduğu gerekçesiyle sorgusuna ara verilmesi talebini reddetmişti. Ergenekon soruşturması kapsamında ek ifadeleri alınmak üzere Neriman Aydın ile birlikte Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Mustafa Balbay'ın, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri nöbetçi mahkemedeki işlemleri tamamlandı.

 Balbay'ın avukatı Akın Atalay, mahkemenin bu şartlarda devam etmesinin uygun olmadığını, bunun, Sorgu Usulü Kanunu'na göre geçerli sayılmayacağını savundu. Müvekkilinin yaklaşık 24 saattir yorgun ve uykusuz olduğunu kaydeden Atalay, "zaten müvekkilim yaklaşık 10 saatlik savcılık sorgusunda 95 sayfa ifade verdi. Dolayısıyla mahkemede hakkını layıkıyla savunamayacağı için mahkemeden böyle bir talebimiz oldu. 23 saat ayakta kalmış bir insan sorulara cevap veremez" diye konuştu.