Balbay ve Haberal'a ret

Mahkeme milletvekili seçilen Haberal ve Balbay'ın tahliye taleplerini reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Mahkeme, milletvekili seçilen Haberal ve Balbay'ın tahliye taleplerini reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Edinilen bilgiye göre; Mahkeme Başkanı muhalefet etti, karar oy çokluğu ile alındı.

Mahkeme Başkanı: Kaçma, saklanma şüphesi yok

Bu arada karara muhalif kalan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün,  Balbay ve Haberal'ın  kaçma saklanma şüpheleri olmadığını gerekçe göstererek olumlu yönde görüş bildirdiğini söyledi.

Şengün, duruşmalarda bir süredir bu sanıkların tahliyesi yönünde görüş bildirdiğini hatırlatarak, TBMM'ye üye olarak seçilmiş olmaları nedeniyle artık kaçma, saklanma ve delilleri karartma şüphelerinin de kalmamış olduğu dikkate alınarak tahliye edilmeleri gerektiğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu: Sonuç alana kadar mücadelemiz sürecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay’ın tahliye taleplerinin mahkeme tarafından reddedilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "İki arkadaşımızın milletvekili seçilmelerinde hiçbir engel yok" dedi.

Hiç kimsenin dokunulmazlıkların arkasına saklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eğer siz bunların parlamentoya gelmelerine engel koyarsanız siz halkın iradesini yok sayarsınız.

Halkın iradesine saygı gösterecekseniz bu yargı kararı halkın iradesine vurulan bir darbedir" dedi. Sükunetle itiraz sonucunu bekleyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Parlamento zemininde sonuç alana kadar mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir