Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Zekai Kafaoğlu gösterildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasını açıklaması sonrasında AK Parti’nin belediye başkan adayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin adayı merkez ilçe Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu oldu.

Kafaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanlarını AK Parti Genel Merkezinde kabul ettiğini söyledi.

Burada Erdoğan'ın kendilerine yönelik bir konuşma yaptığını ifade eden Kafaoğlu "Cumhurbaşkanımız doğrudan iletti. Bütün meclis üyelerine benim adaylığımı açıkladı. Daha önce Altıeylül'e hizmetkarlık yapıyordum. Artık 1 milyon 200 bin nüfuslu Balıkesir'in tamamına hizmetkarlık yapacağız. Bu makamda vatandaşlara hizmet ederek onları mutlu etmeye çalışacağız. İnşallah Balıkesir'i yeniden bir araya getireceğiz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ise "Balıkesir için hayırlı, uğurlu olsun. Teşkilatımız için hayırlı olsun. Kararı Cumhurbaşkanımız tebliğ etti. İlk olarak Cumhurbaşkanımız ile ben görüştüm, daha sonra başkanlarımızla görüştü tek tek. Daha sonra da kararını açıkladı." diye konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, yarın yapacağı toplantıda yeni belediye başkanını seçecek.

Zekai Kafaoğlu kimdir?

Zekai Kafaoğlu, 1961 yılında Balıkesir’in Gökçeyazı beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu burada tamamlayan Kafaoğlu, lise eğitimini Balıkesir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan ve kamu hastanelerinde diş hekimi olarak görev yapan Kafaoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliğinden sonra Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Başhekimliği görevinde bulundu. Refah Partisi'nde İl Müfettişliği, Fazilet Partisi’nde İl Başkanlığı yapan Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Kafaoğlu, 1999 yılında Fazilet Partisi, 2002 ve 2007 yıllarında AK Parti’den milletvekili adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçiminde AK Parti’den Altıeylül Belediye Başkanı seçildi. Zekai Kafaoğlu, evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibidir.  

Bu konularda ilginizi çekebilir