Baluken'den referandum açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken, "Sürecin dışına atılmış bir partinin mensupları olarak anayasa değişiklik paketine en güçlü şekilde 'hayır' demek bizim hakkımızdır." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliyesinin ardından katıldığı ilk HDP TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Son derece zorlu ve sıkıntılı bir sürecin içerisinde bulunulduğunu savunan Baluken, zorlu ama onurlu bir ayrılık dönemi yaşadıklarını bildirdi.

Cumhuriyet ve Türkiye siyaset tarihinin en anormal durumu ile karşı karşıya olduklarını ileri süren Baluken, Meclis çatısı altında bulunması gerekenlerin, cezaevi çatısı altında bulunduğunu söyledi.

"İddianameler konuşmalarımızdan ibaret"

Baluken, haklarında hazırlanan iddianamelerin tamamının içeriğinin Mecliste veya halk toplantılarında yaptıkları konuşmalardan ibaret olduğunu ileri sürdü.

"Kendi gücümüzü çok iyi biliyoruz"

HDP'nin referandumdaki tavrıyla ilgili kafa karıştırmaya çalışan anlayışları büyük bir ibretle takip ettiklerine dikkati çeken Baluken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mevcut tutumumuz bile halen bulanıklaştırılmaya çalışılıyor. Oy ve söz hakkı gasbedilmiş, ilk andan itibaren o sürecin dışına atılmış bir partinin mensupları olarak bu anayasa değişiklik paketine en güçlü şekilde 'hayır' demek bizim hakkımızdır. Halkımız bu referandumdaki oylamanın ne anlama geleceğini çok iyi biliyor. Kimse merak etmesin. Bu referandumda sandığa atılacak her bir oy bizim açımızdan sokağa çıkma yasaklarını, o kent çevrelerindeki insan geçirmez ablukaları, kentleri yakıp yıkan uygulamaların bir oylaması olacaktır. "

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, tahliyesinin ardından barışla ilgili birkaç mesajı kamuoyu ile paylaştığını anımsatan Baluken, Türk'ün açıklamalarına karşı, "siz barış için geç kaldınız." denildiğini ama kendilerinin barış için geç olduğunu düşünmediklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir