Bandırma Limanı'na 70 milyon dolarlık yatırım

Bandırma Limanı'nın işletim hakkını alan Çelebi Holding, yeni yatırım yaparak hizmet kalitesini ve kapasiteyi yükseltecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kurulu Bandırma Limanı'nın işletim hakkını alan Çelebi Holding, 70 milyon dolarlık yatırımla limanın hizmet kalitesi ve işlem hacmini artırmayı hedefliyor.

Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Özgür Durmaçalış, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 18 Mayıs 2011'de, Bandırma Limanı'nın 36 yıl süreyle işletim hakkını almalarının ardından müşteriye bakış açılarının değiştiğini belirtti.

Limanda, müşterilerine 24 saat hizmet verdiklerini ifade eden Durmaçalış, şunları kaydetti:

"İzmir ve Gemlik bölgesi limanlarını kullanan birçok şirket, ulaşım maliyetlerinde sağladığı tasarruf ve hizmetler nedeniyle artık limanımızı tercih ediyor. Limanı devraldığımız günden bu yana yükleme-boşaltma birim tonajımız, 4'e katlandı. Bu arada, limanımızın daha yüksek kapasiteyle hizmet verebilmesi için limanın fiziki yapısının genişletilmesine çalışıyoruz. Buna paralel olarak bir plan hazırladık. Bu amaçla ilk etap yatırımlarımız için, 20 milyon doları ekipman ve makine, 50 milyon doları ise inşaat harcamaları olmak üzere toplam 70 milyon dolar harcayacağız. Yatırımların karşılığını almaya başladığımızda ise 20 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha düşünüyoruz. Başlayan ilk etap çalışmalarımız, 2014 başında tamamlanacak. Yatırımlarımıza paralel olarak limanımızın kapasitesi, yıllık 350 bin TEU'ya yükselecek."

Durmaçalış, 100'ü Çelebi Grubu'ndan bordrolu, 200'ü ise hizmet alımı ile çalışan 300 kişinin görev yaptığı Bandırma Limanı'na, bir yılda 724'ü dış ticaret gemileri olmak üzere toplam 3 bin 562 geminin geldiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir