Bankalar Birliği'nden dünya saati eylemine destek

27 Mart Cumartesi günü 20.30–21.30 arasında TBB ve üye bankaların genel müdürlük binaları aydınlatmalarını kapatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve üye bankalar, dünya saati eylemine destek verecek.

TBB'den yapılan yazılı açıklamada, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) liderliğinde yürütülen ''earth hour-dünya saati'' eylemine Türkiye Bankalar Birliği ve etkinliğe katılan üye bankaların da destek vereceği bildirildi.

Açıklamada, 27 Mart Cumartesi günü 20.30–21.30 saatleri arasında dünyayla aynı anda gerçekleştirilecek eylem sırasında TBB ve etkinliğe katılan üye bankaların genel müdürlük binalarının aydınlatmalarını kapatacağı kaydedildi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) bu yıl 4. kez gerçekleştirdiği dünya saati hareketi Türkiye'de WWF-Türkiye liderliğinde yürütülüyor. TBB ve üyesi bankaların yanı sıra, her sektörden katılım olan dünya saati eyleminde iş merkezlerinin, tarihi binaların, reklam panolarının aydınlatmalarının da kapatılacağı belirtildi.

Finansbank ve İş Bankası'ndan destek

Finansbank'tan yapılan açıklamada bankanın küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla eyleme destek vereceği, 27 Mart'taki eylem için genel müdürlük binası ve İstanbul şubelerinin güvenlik amacıyla kullanılan aydınlatmaları dışındaki tüm aydınlatmalarının bir saatliğine kapatılacağı bildirildi.

Türkiye İş Bankası da eylem kapsamında, İş Bankası, İş Kuleleri'nde ve diğer binalarında, güvenlik için zorunlu alanlar hariç olmak üzere, tüm ışıklarını bir saat süreyle kapatarak küresel harekete katılacak.

Yapı Kredi ve ING Bank'ta destek verecek

Yapı Kredi Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, eylem kapsamında Yapı Kredi, Yapı Kredi Plaza ve diğer binalarında, güvenlik için zorunlu alanlar haricinde, tüm ışıklarını bir saat süreyle kapatacak.

ING Bank'tan yapılan açıklamaya göre,  27 Mart Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek eylem kapsamında ING Bank, Genel Müdürlük binası ve şubelerinde güvenlik için zorunlu alanlar hariç, ışıklarını söndürecek.

Açıklamada, ING Grubu'nun da faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde bu eyleme katılarak projeyi destekleyeceği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir