Bankalar yeni yıl kredisi için yarışıyor

Bankalar, tüketici kredilerinde yeni yıl kampanyalarına başladı. Yine uygun maliyet ve vade koşullarının olduğu kampanyalarda dileyen masrafsız kredi seçeneklerini kullanabiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Bankalar yeni yılı kredi kampanyalarıyla karşılıyor. Son yıllarda her bayram ve özel günde tüketicilere daha uygun vade ve maliyet koşulları ile farklı kredi paketleri hazırlayan bankalar, 2011'in yaklaştığı şu günlerde yeni ürünlerini vitrine çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Bakanı Ali Babacan'ın vatandaşların kredi kartı yerine bireysel kredi kullanımının daha sağlıklı bir adım olacağı yönündeki açıklamaları da bu yönde bankalara büyük destek oluşturdu ve bankalar çeşitli isimler altında tüketici kredisi kampanyalarına hız verdi. Yeni yıl için hazırlanan kredi kampanyalarında vade 84 aya kadar uzar, tutar 100 bin TL'ye kadar çıkarken, faiz yüzde 0.38'e kadar geriledi. Akbank'ta ise 3.000 TL kredi kullanana faiz sıfır olurken 209 TL dosya masrafı var.

Borç öteleme imkanının da sunulduğu kampanyalarda bankalar, Milli Piyango bileti bile hediye ediyorlar. İş Bankası, Akbank, YapıKredi, VakıfBank, Garanti Bankası, ING Bank, Finansbank, TEB, Halkbank, Anadolubank ve Eurobank Tekfen bireysel müşterilere yönelik kampanyalarına start verdi.

BANKALARDAN SIFIRDAN BAŞLAYAN FAİZLERLE 84 AYA KADAR KREDİ İMKÂNI

İş Bankası, 60 aya 0.97 faiz uyguluyor

İş Bankası, "Yeni Yıl Kredisi Kampanyası"nı geleneksel hale getirdi. 31 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, tüm kamu ve özel sektör çalışanları, serbest meslek sahipleri ile emekliler aylık 110 TL taksit ile 5.000 TL kredi kullanabiliyor. Kampanya dönemi içinde, 25.000 TL ve 24 aya kadar aylık yüzde 0,96, 60 aya kadar aylık yüzde 0,97 faiz oranıyla masrafsız nakit kredi kullanma fırsatı da sunuluyor. Üstelik Maksimum İhtiyaç Paketi sahibi müşteriler, Yeni Yıl Kredisi'nden aylık yüzde 0,02 faiz ya da 100 TL masraf indirimi ile yararlanabiliyor.

Garanti'den yılbaşı bileti hediyeli kredi

Garanti Bankası, yeni yılı karşılarken Milli Piyango Yılbaşı piyango bileti hediyeli, Yılbaşı Kredisi kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında, tüketiciler dilerse dosya masrafsız, dilerse %0,38'den başlayan faizlerle 50.000TL'ye ve 60 ay vadeye kadar olan kredi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Örneğin 5.000TL için kredi ihtiyacı olan bir müşteri 60 ay vade ile ayda sadece 109 TL taksit ödeyerek kredi kullanabilecek. Banka kredi kullanan herkese Milli Piyango yılbaşı çekilişi bileti de hediye edecek.

Yapı Kredi'de faiz 0.38'den başlıyor

Yapı Kredi, 2011'a girerken müşterilerinin değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak amacıyla yılbaşına özel olarak Bireysel İhtiyaç Kredisi ödeme seçeneklerinde düzenlemelere gitti.

Faiz oranı yüzde 0,38'den başlayan yılbaşına özel Bireysel İhtiyaç Kredisi seçenekleri ile Yapı Kredi müşterilerinin yılbaşı alışverişlerini rahatça yapabilmesi sağlanıyor. Tutar ve vadeye göre farklı komisyon oranları ve masraf uygulanan Yılbaşı Kredisi, maksimum 20.000 bin TL ve 36 ay vade seçenekleri ile alınabiliyor.

Akbank'tan yüzde 0'la iddialı faiz

Akbank yılbaşı öncesinde düşük tutarlı nakit ihtiyacı olan, nakde sıkışmak istemeyen müşterilerine ihtiyaçlarını en avantajlı şekilde karşılayabilmeleri için 3.000 TL'ye kadar %0 faiz ile ihtiyaç kredisi sunuyor.

Kampanya kapsamında müşterilerine 3.000 TL'ye kadar ihtiyaç kredisini 12 ay vadede 209 TL masraf, 18 ay vadede ise 279 TL masraf ödeyerek kullandıracak olan Akbank'ın kredisinde aylık taksit tutarı ise 3.000 TL için 12 ay vadede 250 TL. Banka ayrıca müşterilerinin yüksek tutarlı nakit ihtiyaçları için %0.94 faiz oranı ile masrafsız ihtiyaç kredisi kullandırıyor. Kampanya kapsamında, 30.000 TL'ye kadar olan nakit ihtiyaçları masraf ödenmeden, % 0,94 faiz oranı ile karşılayan Akbank, dileyen müşterisine taksit ödemelerine 3 ay ertelemeli olarak Nisan 2011'de de başlatıyor.

VakıfBank vadede 84 aya çıktı

"Yeni Yıl Kredisi" kampanyasını başlatan bir diğer bankada VakıfBank. Banka düşük faizli kredi uygulamasıyla müşterilerine, 84 aya varan vade seçenekleri ile 50.000 TL'ye kadar kredi fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında, dileyene kredi tahsis ücreti ile faizsiz, dileyene 84 aya varan vade seçenekleri ve cazip koşullarla kredi kullandırılıyor. Yeni yıl öncesi tüm bireysel nitelikli müşterilerin ihtiyaçlarının finansmanı amacıyla başlatılan kampanya 7 Ocak 2011 tarihine kadar devam edecek.

Finansbank'ta başvurular bir SMS'le gerçekleşiyor

Finansbank, yılbaşına yönelik hem başvuru hem de kullanma kolaylığı sunduğu yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. yüzde 0,59'dan başlayan faiz oranları ile kredi kullanmak isteyen tüketiciler başvurularını sadece bir SMS ile geçekleştirebiliyor. Olumlu sonuçlanan başvurular tüm Finansbank şubelerinde aynı gün içinde kefilsiz olarak sonuçlandırılabiliyor.

ING Bank'ta kredi tutarı 100 bin TL'ye çıkabiliyor

ING Bank ta yaklaşan yeni yıl öncesinde müşterilerinin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla Yeni Yıl Paketi hazırladı.

Kredi Butik ihtiyaç kredisi paketleri kapsamında müşteriler yüzde 0.65'ten başlayan faiz oranı, 60 aya varan vade seçenekleri ve sabit masrafla, 100.000 TL'ye kadar kredi kullanabilecek. Banka ayrıca yine Kredi Butik paketlerinde kredilerini masraf ödemeden kullanmak isteyen müşteriler için yüzde 0,99 faiz oranından başlayan kredi seçeneği veriyor. Öte yandan verillen bilgiye göre, ING Kredi Tasarruf Testi ile müşteriler mevcut ve yeni alacakları tüm kredileri tek bir planda toplayıp, tüm taksit ödemelerine bir, iki ya da üç ay sonra başlayabiliyorlar.

Halkbank kredi ödemesini iki ay erteliyor

Halkbank da her yılbaşı arifesinde hizmete sunduğu geleneksel Yeni Yıl Kredisi'ni kullandırmaya başladı. Yeni Yıl Kredisi 5 bin TL'ye kadar 24 ay vadede yüzde 0,74, 25 – 60 ay arası vadede yüzde 0,87 aylık faiz oranıyla kullandırılıyor. Kredinin aylık faiz oranı 10 bin TL için 24 ay vadede yüzde 0,83, 25 – 60 ay arası vadede yüzde 0,87 oluyor. Piyasadaki en düşük faizli tüketici kredisi olma özelliğine sahip Yeni Yıl Kredisi'nden faydalananlar ilk taksiti 2 ay erteleme seçeneği sayesinde ödemelere şubat'ta başlıyorlar.

Eurobank Tekfen'de dosya masrafları yüzde 50 indirimli

Eurobank Tekfen ise "Yeni Yıl Kampanyası" kapsamında, Eurobank Tekfen müşterileri, yüzde 0,95'den başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleri ile 20 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi kullanabiliyor. Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre ödeme seçenekleri sunan Eurobank Tekfen, kredi vadesi boyunca müşterilerinin EFT ve havale işlemlerini internet şubesi üzerinden ücretsiz gerçekleştiriyor. 31 Ocak 2010 tarihine kadar devam edecek "Yeni Yıl Kampanyası"ndan faydalanan Eurobank Tekfen müşterileri dosya masraflarında da yüzde 50 oranında indirim fırsatını yakalıyor. Bunun için iki adet otomatik fatura talimatı vermek veya mevcut iki adet otomatik fatura talimatına sahip olmak yeterli oluyor.

Anadolubank'tan alternatif ödeme seçenekli kredi

Anadolubank da yeni yıl harcamaları artan tüketicilere destek olmayı amaçlıyor. Anadolubank'tan yapılan açıklamaya göre; Yeni Yıl Kredisi, 2010'un sonuna gelinen şu günlerde, yeni yıl dolayısı ile tüketicilerin ihtiyaçlarının artacağı düşünülerek hazırlandı. Düşük faizli, alternatif ödeme seçenekli "Yeni Yıl Kredisi" ile tüketici kullanan tüketiciler 24 ay vadeli, 5.000 TL'lik bir kredi için aylık 241 TL ödeme yapacak.

TEB, Mıknatıs Kredi ile ödemeleri 2 ay öteliyor

Türk Ekonomi Bankası da (TEB), yeni yılda hem artan tüketici harcamalarını karşılamak hem de borcunu uygun koşullarda yapılandırmak isteyenler için "Mıknatıs Kredi" kampanyası başlattı.

TEB Mıknatıs Kredi kampanyası ile tüketicilere sunduğu uygun koşullarda finansman desteğinin yanısıra kredi ödemelerini 2 ay erteleme fırsatı sunuyor. Böylece TEB, yeni yıla girerken tüketicilere yılbaşı harcamalarında, kredi ya da kredi kartını borçlarının ödemelerinde kolaylık sunuyor. "TEB Mıknatıs Kredi" kampanyasında ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 0.89, dosya masrafı ise sadece 89 TL olarak belirlendi.

KKDF artışı tüketiciyi kesmedi en hızlı kamu bankaları çıktı

Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) artışı tüketicinin kredi iştahını kesmedi. KKDF artışının yapıldığı 28 Ekim'den 3 Aralık'a kadar olan dönemde tüketici kredilerindeki kümülatif rakamın üstüne 3.9 milyar TL daha eklendi. Merkez Bankası verilerine göre tüketici kredileri ve kredi kartları kullanımı 3 Aralık haftasında 162 milyar 588 milyon TL düzeyine yükseldi. Haftalık bazda tüketici kredisi ve kredi kartları kullanımı 1 milyar 471.3 milyon TL artarken bunun 401 milyon TL'si konut, 413 milyon TL'si taşıt ve 593 milyon TL'si ihtiyaç kredilerinden kaynaklandı.

Yılbaşından, aralık ayı başına kadar olan dönemde tüketici kredileri ve kredi kartları kullanımı 36 milyar 232 milyon TL arttı. Bu artışın 12.6 milyar TL'si konut kredilerinden gelirken 688 milyon TL'si taşıttan ve 16.5 milyar TL'si ise tüketici kredilerinden kaynaklandı. Bireysel kredi kartı kullanımdaki artış ise 6.4 milyar TL'yi buldu. Yılbaşından bu yana tüketici tarafında en hızlı artışı ise kamu bankaları yakaladı.

Kamu bankalarının yılbaşından beri kullandırdığı tüketici kredileri toplamı 12 milyar 867 milyon TL artış ile 44 milyar 752 milyon TL'ye ulaşırken artış hızı yüzde 40'ı buldu. Özel bankalardaki kredi artış hızı ise yüzde 34.6 olurken kullanım miktarı 13 milyar 552 milyon TL oldu ve toplam rakam 52.6 milyar TL'ye yükseldi.

Bayram kampanyalarında bankalara koştuk

Kurban Bayramı için bankalar tarafından yoğun olarak düzenlenen kredi kampanyalarında ise tüketici 2 milyar 151 milyon TL kredi kullandı. Kampanyaların başladığı 28 Ekim ile arife günü olan 15 Kasım tarihleri arasında tüketici kredileri ve kredi kartı kullanımı ise 3.2 milyar TL'yi buldu. Şeker Bayramı'nda ise kredi ve kart kullanımı 3 milyar TL artmıştı.

Oto kredileri marttan beri artıyor Genel olarak gerileme eğiliminde hareket eden oto kredileri ise mart ayından beri düzenli olarak artış trendinde seyrediyor. Taşıt kredilerinde yılbaşından 3 Aralık'a kadar olan dönemde taşıt kredileri yüzde 16.5 artarken tutar 4.8 milyar TL'ye ulaştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir