Bankalararası repo pazarı faaliyete geçiyor

İMKB, Tahvil ve Bono Piyasası bünyesinde "Bankalararası Repo Ters Repo Pazarı"nın 7 Ocak 2011 tarihinde faaliyete geçirileceğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Tahvil ve Bono Piyasası bünyesinde "Bankalararası Repo Ters Repo Pazarı"nın 7 Ocak 2011 tarihinde faaliyete geçirileceğini duyurdu.

İMKB'den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"7 Ocak 2011 tarihinden itibaren bankaların merkez bankası ve birbirleri ile portföyleri hesabına gerçekleştirdikleri repo işlemlerinden sağladıkları fonlar dışında kalan tüm repo işlemlerinden sağladıkları fonlar yüzde 8 oranında zorunlu karşılığa tabi tutulacak olması nedeniyle, piyasa tarafından duyulan ihtiyacı karşılamak üzere İMKB tarafından sadece Merkez Bankası ile bankaların işlem yapmaya yetkili olacağı 'Bankalararası Repo-Ters Repo Pazarı' 7 Ocak 2011 tarihinde İMKB tahvil ve Bono piyasası bünyesinde faaliyete geçirilecek.

Pazarın işlem kuralları mevcut Repo-Ters Repo Pazarı'nda geçerli kurallar ile aynı olacak ve sadece bankaların portföy hesaplarına işlem yapılacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir