Bankalardan fon yağmuru

Mevduat faizinin üstünde getiri sunan anapara korumalı fonlar büyük bir pazar yarattı. Sürekli ürün geliştiren bankalar her ay yeni bir fon çıkarıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide Y. GÜRDAMAR

İSTANBUL - Düşük faiz ortamında risk içermeyen enstrümanlara yönelen yatırımcıları hedefleyen anapara korumalı yatırım fonlarında bu yıl patlama yaşanması bekleniyor.

Üç yıl önce çıkarılan, ancak SPK'nın şemsiye fon düzenlemesinin ardından geçen yıl yatırımcıyla buluşan anapara korumalı ve anapara garantili fonların sayısı 45'e, bu fonların piyasa büyüklüğü de 900 milyon liraya ulaştı. İlginin her geçen gün arttığı bu fonların sayının yıl sonuna kadar 80'e, fon hacminin ise 2 milyar liraya ulaşacağı tahminleri yapılıyor.

Anapara korumalı ve anapara garantili fonlar, mevzuat gereği şemsiye fon adı altında ihraç ediliyorlar. SPK'nın şemsiye fona ait alt fon düzenlemelerinde sağladığı kolaylıklar sayesinde birbiri ardına yeni fonlar çıkarılıyor.

Piyasa uzmanları, birikimleri için vadeli mevduat faizinden daha yüksek getiri beklentisi taşıyan, bununla birlikte anaparasında olası kaybı göze almak istemeyen muhafazakar yatırımcı profiline hitap eden bu fonların, yakın zamanda hisse senedi fonlarının büyüklüğünü aşacağını öngörüyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir