Banvit kırmızı et üretimini durdurdu

Şirket, mevcut kırmızı et ithalat rejimi yürürlükte iken yerli üretilen etin ithal etle rekabet etmesinin imkanı olmadığından kırmızı et üretimini durdurma kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi A.Ş, kırmızı et üretimini durdurdu.

Banvit'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, şirketin yaklaşık 21 bin baş besi hayvanı ile Türkiye'nin "önde gelen" kırmızı et üreticisi olduğu belirtildi.

Türkiye'de yeterince besi hayvanı olmaması, üretimdeki yüksek maliyet ve diğer sebeplerden dolayı kırmızı et fiyatlarının yükseldiği ve ithalatın serbest bırakıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mevcut kırmızı et ithalat rejimi yürürlükte iken yerli üretilen etin ithal etle rekabet etmesinin imkanı olmadığından kırmızı et üretimimizi durdurma kararı almış bulunuyoruz. İleride kırmızı et ithalatı yerli üreticinin de üretim yapmasına elverdiği takdirde tekrar üretime başlayabiliriz."

Hayvanlar kesime gönderilecek

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, bugün itibariyle yeni besi hayvanı alımını durdurduklarını bildirirken, ellerindeki 20 bin civarındaki hayvanın peyderpey kesime gönderileceğini, bunun da 8-10 ay süreceğini söyledi.

Türkiye'de etin maliyetinin 15-16 lira olduğunu, bunun yem ve buzağı maliyetlerinden kaynaklandığını anlatan Görener, sektörle ve uygulamalarla ilgili görüşlerini, tekliflerini daha önce başta Tarım ve Köyişleri Bakanı olmak üzere ilgili kesimlere ilettiğini hatırlatarak, ithalata karşı olmadığını, ancak adil olması için "referans fiyatı" uygulanması gerektiğini vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir