Barfi vizyona renk katacak

BARFI! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur, sıradışı anlatımı ile kaçırılmaması gereken filmlerden biri olarak vizyona giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com1-283.jpg

dunya.com – Türk ve Amerikan sineması dışındaki yapımların fazla vizyon şansı bulamadığı, dolayısıyla çok da ses getiremediği ülkemizde 12 yıl önce gösterilen Fransız filmi Amelie (Le fabuleux destin d'Amélie Poulain) büyük bir hayran kitlesi edinmişti kendine. Depresif bir karakter olmasına rağmen başkalarına aşılamaya çalıştığı mutlulukla genç kızların idolü haline gelen Amelie (Audrey Tautou) unutulmaz sinema figürlerinden birine dönüştü.

Bollywood sinemasının 2012’deki en iyi eserlerinden biri olarak gösterilen BARFI! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur bugün vizyona giriyor. Hint sinemasından hoşlanmayanları şaşırtacak olan film, seyirciye yaşattığı sebepsiz mutluluk ile 2000’li yıllarından unutulmaz filmi Amelie’nin tadını veriyor.

Sağır ve dilsiz olan Barfi (Ranbir Kapoor) hasta babasıyla fakir ve mutlu bir hayat yaşamaktadır. Barfi, hemen hemen her Bollywood filminde olduğu gibi üst tabakadan güzel bir kıza aşık olur ancak kavuşmaları mümkün değildir. Zaten kural tanımaz bir insan olan Barfi’nin babasını yaşatmak için para bulması gerekmektedir. Zengin bir ailenin otistik kızını kaçıran Barfi’nin sevgisinin de toplum normlarının dışında olduğu ortaya çıkar.

2-273.jpg

Zıpır ve zekice

Hintli yönetmen Anurag Basu’nun yazıp yönettiği film, az diyaloglu ve uzun süreli olmasına rağmen zıpır karakterle ve zekice kurgulanmış sahnelerle keyifli bir seyir sunuyor. Hint sinemasının müzikal dili kullanılmamasına rağmen, diyalogsuz rol kesmeye alışkın oyuncular başarılı bir iş ortaya koyuyorlar. Şu sıralar Hindistan’da oldukça popüler bir isim olan Priyanka Chopra, oynadığı otistik karakter ile beklentileri aşan bir performans çıkarıyor.  Ranbir Kapoor ise bütün sevimsizliğine rağmen dilsiz bir karakteri müthiş bir şekilde canlandırıyor.

3-241.jpg

Kurgu karışık hikaye akıcı

Karmaşık görünen kurgusu başta biraz kafa karıştırsa da, hikaye akışı seyirciyi yormuyor. Hikaye sürekli farklı zamanlarda anlatılıyor ancak başarılı kurgu dikkatsiz seyirciler için yeterince açıklayıcı. Filmin müzikleri Hint filmlerinin ortak paydasına yaraşır bir biçimde oldukça başarılı. Bolca kullanılan akordeon Amelie etkisine destek oluyor.

Bir İspanyol üç de Hollywood yapımı komedinin gösterime girdiği haftada, Bollywood eseri BARFI! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur sıradışı anlatımı ile kaçırılmaması gereken renkli bir film olarak öne çıkıyor.

Filmin Künyesi
BARFI! Aşkın dile ihtiyacı yoktur
Orijinal İsim: Barfi!
Yapım: 2012- Hindistan
Tür: Komedi
Süre: 2:31
Yönetmen: Anurag Basu
Senaryo: Anurag Basu, Sanjeev Dutta
Oyuncular:
Ranbir Kapoor
Priyanka Chopra
Ileana D'Cruz
Saurabh Shukla

dunya.com puanı:
8-050.jpg

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir