Barış ve Dostluk Rallisi Sancaktepe'deydi

20 farklı ülkeden 300 klasik araç ve 700 katılımcı ile Avrupa'dan başlayıp KKTC'de bitecek 8. Allgau-Orient Barış Kardeşlik Rallisi'nin 2. etabı Sancaktepe'de devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış “8. Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi”nin Türkiye etabının startını vererek sporculara, “Unutmayın en zorlu parkur, barış parkurudur” dedi. Bağış, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyeliği süreci ile çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rallicileri, "Dünyanın dört bir yanından İstanbulumuza gelerek dostluk ve barış mesajı getiren ralliciler, hepiniz ülkemize, İstanbulumuza ve dünyanın merkezi Sultanahmet'e hoş geldiniz" ifadesiyle karşılayan Bağış, rallicilere dostluk ve barışa olan katkılarından dolayı teşekkür etti.

Harem –E-5 Karayolu-Yakacık caddesi – Sancaktepe Kızılay Caddesi –Atayolu Caddesi- Paşaköy (Sancaktepe Belediyesi Fidanlık Alanı) güzergahı ile Sancaktepe'ye gelen rallicileri karşılayan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, dostluk ve kardeşliği pekiştiren bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Erdem yaptığı konuşmada, Barış Kardeşlik Rallisi'ni diğer rallilerden ayıran temel özelliğinin tamamen dostluk ve kültürler arası iletişim adına aynı zamanda da yardımseverlik adına düzenlenmesi olduğunu söyledi. Başkan Erdem; “Yarışan araçların ralli sonucunda çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanması, bunun en somut göstergesidir. Bu bakımdan, organizasyonda emeği geçen herkese takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Sancaktepe'de anlamlı bir çalışmaya daha imza atılarak günün anısına toplu fidan dikimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Belediyesi olarak, insanı doğal çevresiyle bir bütün halinde gördüklerini, atılan her adımda bu hassas dengeyi bozmamaya azami özen gösterdiklerini ifade etti
Almanya'dan 28 Nisan'da yola çıkan 111 takımdan oluşan 600 kadar rallici İstanbul'un ardından Kocaeli, Tokat, Ordu, Çorum, Ağrı gibi bazı illeri dolaştıktan sonra İskenderun limanından gemilerle İsrail'in Hayfa limanına geçecek. Ralliciler, Filistinli çocuklar için düzenlenecek etkinliklere de katılacak. 8. Allgau-Orient Barış ve Dostluk Rallisi, Ürdün'de, araçların Ürdün Prensesi'ne teslim edilmesiyle sona erecek.