Başbakan 'torpil' iddialarında suçluyu buldu

'Torpil için e-mail' iddialarını yorumlayan Başbakan Erdoğan, "Bu Facebook filan, falan bu tür sayfalar bunlar çirkin, berbat. Herkes adına buralardan her türlü ahlaksızlık yapılabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Muhalefeti gençlerin üniversite hayalleri üzerinden siyaset yapmakla suçlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'ÖSYM'ye e-postalı torpil talebi' iddialarını reddederken, "Bu Facebook filan, falan bu tür sayfalar bunlar çirkin, berbat. Herkes adına buralardan her türlü ahlaksızlık yapılabilir" dedi.

Konuşmasında bir süredir, YGS üzerinden Türkiye'de bir kampanya yürütüldüğünü belirten Başbakan Erdoğan, bu kampanyayı başta CHP olmak üzere, MHP ve diğer muhalefet partilerinin yürüttüğünü dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu sistemli kampanyanın içinde, bir de bunların yandaş ve candaş medyası var. Onlar da her gün, manşetleriyle, programlarıyla, köşe yazılarıyla bu değirmene su taşıyor, bu kampanyaya katkı sağlıyorlar. Amaç ne? Amaç, YGS'ye giren 1 milyon 700 bin genç kardeşimizin zihnini bulandırmak, buradan oy devşirmek.

Bu gençler, bir yıl, iki yıl, sabah akşam ders çalıştılar, üniversiteye hazırlandılar. YGS sınavı yapıldı, sınavın ardından birileri çıktı, şifre yoluyla kopya çekildiği iddiasını ortaya attı. Şimdi bakın, sevgili gençler, şifre iddiasının altında aslında başka bir şifre var. Nedir bu şifre? AK Parti'ye karşı bir karalama kampanyası... Şifre bu."

"Facebook çirkin, berbat"

Erdoğan, muhalefet partilerini defalarca uyardığını, gençlerin emeği, umudu ve hayalleri üzerinden istismar yapmamalarını istediğini ifade etti. Dün, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, YGS'deki iddialara ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verdiğini hatırlatan Erdoğan, Başsavcılığın iddiaları soruşturup sonuçlandırdığını, sınavda herhangi bir kopya hadisesinin olmadığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Şimdi ben Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, onların yandaş, candaş medyalarına soruyorum; yüzünüz kızardı mı, utandınız mı? Hiç beklemeyin. İnanın bunların yüzü kızarmaz, bunlar yanlış yaptık, özür dileriz deme erdemini göstermez. Çünkü tek amaçları, çamur at izi kalsın.

Bitmedi... Sayın Kılıçdaroğlu, bir kaç gündür, bir elektronik postadan bahsediyor. O candaş medyaları var ya. Onlar da bu iddiayı çarşaf çarşaf yayınlıyor. Ve bazı köşe yazarları da ki yazıklar olsun onlara. Bunu bir gerçekmiş gibi, 'ÖSYM'nin tarihinde böyle bir olay yok. Bir bakan kalkıp da ÖSYM başkanına böyle bir mail gönderemez' diyor. Yahu mail göndermek nedir ki? Senin adına bir çete mensubu çıkar, bir mail gönderir. Mail denilen olay bu. Kılıçdaroğlu'nun adına da gönderirler. Şimdi Facebook'ta falan, yahu bunlar çirkin teknoloji. Bu Facebook filan, falan bu tür sayfalar bunlar çirkin, berbat. Herkes adına buralardan her türlü ahlaksızlık yapılabilir.

Neymiş, ÖSYM'ye bir elektronik posta gelmiş, bir bakan yeğeninin iyi bir bölüme yerleştirilmesini istemiş. Yahu birine çamur atmak, iftira atmak Allah aşkına bu kadar ucuz mu, bu kadar basit mi?"

Senin gibi hesap uzmanlarını biz yönetiyoruz

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi için "hesap uzmanlığı sınavına giremez" dediğini anımsatarak, "Benim zaten oraya girmeye niyetim yok ki, öyle bir şey düşünmedim ki. Ben memur olmayı değil, siyaseti düşündüm. Çalıştık, çalıştık, çalıştık; işte senin gibi hesap uzmanlarını şimdi biz yönetiyoruz" dedi.  Erdoğan şöyle devam etti: 

"Şimdi Kılıçdaroğlu, çıkmış, 'çıraklık da kutsaldır' diyor. Ben 'kutsal değildir' demedim ki, dönemleri ortaya koyuyorum. 'Çıraklık kötüdür' demedim, ama biz o tezgahlardan geçtik, oraları aştık. Sen daha o sürece girmedin, dur bakalım. Senin daha çok işin var.

Neymiş? Hesap uzmanlığı sınavına ben giremezmişim. Benim zaten oraya girmeye niyetim yok ki, öyle bir şey düşünmedim ki. Ben memur olmayı değil, siyaseti düşündüm. Onun için de 18 yaşından itibaren siyasete, geldim, siyasetin içinde yaşadım. O günden itibaren bugünlere geldik.

Çalıştık, çalıştık, çalıştık, işte senin gibi hesap uzmanlarını şimdi biz yönetiyoruz. Bu işin devlet yönetiminde bir raconu var. Senin gibiler de olur, daha başarılılar da olur, ama siyaset bir sevk, idaredir, liderliktir. Lider olmak başka bir şeydir. Millet lider arıyor, lider. Bunu göreceksin önce. Bu ülkenin müsteşara da genel müdüre de hesap uzmanına da ihtiyacı var, ama hepsinden önce lidere ihtiyacı var."

Balıkesir büyükşehir oluyor

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyetin ilanının 100. yılına kadar Balıkesir'i Türkiye'nin 10 büyük ilinden biri yapacaklarını dile getirdi. Balıkesir'in nüfusuyla büyükşehir olmaya hak kazandığını anlatan Erdoğan, seçimlerden sonra Balıkesir'in de büyükşehir olması kararını alacaklarını ve yasayı çıkaracaklarını açıkladı.

Bir dakika durmam

Erdoğan, kendi partisinin iktidarı döneminde Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirirken "Biz milletimizle yürüdük. Eğer bu iktidar asgari ücretle 8,5 yıl öncesine göre daha geri gittiyse bir dakika burada durmam" dedi.

Buğdaydan, pirince, ayçiçek yağından, çaya şekere kadar asgari ücretle eskiden alınanla şimdi alınanlar arasındaki farkı gösteren örnekler verebileceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hep iddia ediyorum, ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey diğerleri; eğer bu iktidar asgari ücretle 8,5 yıl öncesine göre daha geri gittiyse bir dakika burada durmam. Ama biz ülkemizi çok ileri götürdük. Biz göreve geldik Türkiye'de benim vatandaşımın kişi başına milli geliri 3 bin 400 dolardı şimdi 10 bin doları aştık. Milli gelir 230 milyar dolardı şimdi 740 milyar doları yakaladık. Nereden nereye...

Artık dünya ile rekabet eden bir Türkiye var. Ama bizden önce Bahçeli, Kılıçdaroğlu, bunların halini gördük, bulundukları partilerin bu ülkeye ödettiklerini gördük. Düşününün bizi neye muhtaç ettiler, 5 sente... Çetelerle işbirliği halindeler, Ankara'dan Silivri'ye tünel kazdılar ama bizim kitabımızda bu yok. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk bizim kitabımızda yer almayacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir