Başbakan Erdoğan, Danıştay törenini terk etti

Başbakan, TBB Başkanı Feyzioğlu'na tepki gösterdi. Önce kürsüdeki Feyzioğlu'nun konuşmasına "Edepsizlik yapıyorsun" diyerek itiraz eden Erdoğan, daha sonra salonu terk etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın 146. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterip salonu terk etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde, uzun ve siyasi konuştuğu gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na tepki göstererek, "25 dakika Başkan konuşuyor, 1 saat sen konuşuyorsun. Edepsizlik yapıyorsun, yeter artık. Baştan aşağıya tamamen siyasi konuşma yapıyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan" dedi.

İşte Feyzioğlu'nun konuşmasının tam metni

erdogan_feyzioglu1.jpg

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu'nun konuşması sırasında sarfettiği sözler Başbakan Erdoğan'ı kızdırdı. Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a, Feyzioğlu da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Erdoğan ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' diyerek tepki verdi.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

[PAGE]

Feyzioğlu'nun konuşmasının siyasi olduğunu belirten Başbakan, Barolar Birliği Başkanı'nın konuşması devam ederken yerinden kalktı. Çok sinirlenen Başbakan Erdoğan'ın yanında Gül de vardı. Başbakan daha sonra hızlıca salonu terketti.

erdogan_feyzioglu_2.jpg

[PAGE]

ee.jpg

Bu sırada Cumhurbaşkanlığı korumaları da Gül törenden ayrılana kadar hiçbir Danıştay üyesinin salondan ayrılmasına izin vermedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir