Başbakan ile ilgili bir sıkıntım yok

İTO Başkanı Yalçıntaş, Bakan Çağlayan'ın açıklamasına karşılık "Acaba ne oldu da gelemedi?' şeklinde bir düşüncede olmasının daha doğru olacağını düşünürdüm" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO'nun Brezilya'da düzenlediği sergiye katılamamasıyla ilgili Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın "ayıp" ifadesini kullanmasına ilişkin, "Bakanımızın kendi açıklamasıdır, bir şey diyemem. Tabii 'Acaba ne oldu da gelemedi, bir şey mi var' şeklinde bir düşüncede olmasının daha doğru olacağını düşünürdüm, ama kendi yaklaşımıdır" dedi.

Yalçıntaş, İstanbul Tuzla'da Akım Metal Fabrikası'nı ziyaretinde, gazetelerde yer alan Brezilya'daki fuara katılamamasına ilişkin haberlerle ilgili sorularını yanıtlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hiç bir zaman bir sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

Sao Paulo'daki 1. Türk İhraç Ürünleri Sergisi'ne katılamamasına ilişkin Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar ben gidiyordum ve çok uğraştık iyi bir sergi olması için. Fakat son anda ne yazık ki hastalık nedeniyle burada olmam gerekti. Sayın Başbakanımız'ın makamını aradım ve haber bıraktım. Arkadaşlarımız orada sergimizin başarılı geçmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim sayın Başbakan ile hiç bir zaman bir üzüntüm, bir sıkıntım olmadı. Sayın Başbakanımızdan ne zaman randevu talep etsek, bizi kabul etti. Sadece benim için değil tüm Türk iş alemi için söylüyorum, hiç bir zaman diyalogsuzluk problemi olmadı. Şu anda da öyle bir problem yok. Bu normaldir, insanlık halidir."

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın kendisinin sergiye katılmamasını "ayıp' 'olarak değerlendirmesine ilişkin de Yalçıntaş, "Bakanımızın kendi açıklamasıdır, bir şey diyemem. Tabii 'acaba ne oldu da gelemedi, bir şey mi var' şeklinde bir düşüncede olmasının daha doğru olacağını düşünürdüm ama kendi yaklaşımıdır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir