Başbakan ima etti, savcılık soruşturma başlattı

Dün Ergenekon davası devam ederken duruşma salonu önünde çıkan olaylarla ilgili olarak Başbakan CHP'lilere yüklendi, savcılık soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasının dünkü duruşması sırasında cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin ve CHP'li vekiller hakkında soruşturma açıldı.

Başsavcılık, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Ali Gündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu bazı vekiller hakkında "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Erdoğan'dan dokunulmazları kaldırırız iması

Silivri'deki olaylarla ilgili olarak grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise CHP'li vekiller için dokunulmazlıkları kaldırırız imasında bulundu.

Erdoğan şunları söylemişti;

Dün CHP marjinal bir partinin kuyruğuna takıldı. Mahkemenin önünü savaş alanına çevirmeye çalıştı. Nerede karanlık örgüt varsa CHP onun arkasına takılıyor. Bunların içinde terör örgütleri de var. Kendileri politika üretemiyor. Başkalarının katarında durumu idare ediyor.

Diyarbakır’a gidemeyen, Hakkari’de Türk bayrağı dalgalandıramayan CHP, Şam ve Silivri’nin kapısından hiç ayrılamıyor.

Dün duruşma devam ederken, dışarda CHP milletvekillerinin tahrikleriyle ortaya çıkan saldırılar, CHP’nin yargıya saygısını da ortaya koymuştur.
Malum milletvekilleri oturmaları gereken yerde değil, kendileriyle ilgisi alakası olmayan  avukatların yerinde oturmaya cüret etmeye kalktılar. Bu nasıl milletvekilliği?

Biz de gereğini yaparız

Milletin vekaletinde anarşi çıkarmak, terör estirmek, fiziki mekanları terörize etmek gibi bir yetki asla yoktur. Anayasanın hükümleri ortadadır. Ceza Kanunu’nun hükümleri ortadadır. Öyle zannediyorum ki yargı gereğini yapacaktır. Bize de ne düşüyorsa biz de gereğini yaparız.

Güvenlik güçlerimiz yargının rahat çalışabilmesi için her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Çözüm sürecine karşı çıkan CHP’yi de tarih yargılamaya devam edecektir.