Başbakan milletvekilleri ile toplanacak

Başbakan Erdoğan, AKP milletvekillerini yarınki bütçe görüşmelerinin ardından toplantıya çağırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri sona erecek olan 2014 Merkezi Yönetim Bütçe Yasa Tasarısı'nın oylanmasının ardından bütün AK Parti'li milletvekillerini toplantıya çağırdı.

Erdoğan'ın Salı günü İstanbul ve Ankara'da işadamları, bürokratlar ve bazı bakanların oğullarının gözaltına alınmasına neden olan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan operasyon kapsamında milletvekilleri ile genel bir değerlendirme yapabileceğini öğrenildi. AK Parti'nin TBMM'de 325 milletvekili bulunuyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç dün düzenlediği basın toplantısında operasyon kapsamında 52 kişinin gözaltına alındığını, bunun planlı ve hükümeti yıpratmak amaçlı olduğunu belirterek, hükümetin gereken siyasi çalışmaları yapacağını ve kararların Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yakında açıklanacağını söylemişti.

Öte yandan, yetkililer Erdoğan'ın bütçe görüşmelerinin ardından yapması beklenen kabine revizyonunu öne alabileceğini belirtiyorlar.

Kabine değişikliğinin 30 Mart'ta yapılacak olan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de aday olduğu yerel seçimlere hazırlık çalışmalarının ötesine geçmesi ve kapsamının genişletilmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir