”Başbakan oy dilenciliği yaptı”

CHP Genel Sekreteri Batum, Başbakan Erdoğan'ın Süleymaniye Camii'ndeki konuşmasını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Süleymaniye Camii'nde "oy dilenciliği" yaptığını öne sürdü.

Süheyl Batum, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın yıllardır kısmi iç onarımı yapılan ama 453 yıldan beri 5 vakit ibadete açık olan Süleymaniye Camii'ni arife günü "ibadete kapattırdığını" savundu.

Erdoğan'ın ünlü şair Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Sabahı şiirini kendisine reklam sloganı yaptırdığını iddia eden Batum, "Bayram Namazı'nı Süleymaniye'de kılacağını bütün İstanbul'a ilan ettiriyor. Bu arada AKP'li belediyenin de bayram kahvaltısı dağıtacağı açıklanıyor. Amaç ibadet için gelen cemaate AKP propagandası yapmak gibi çağ dışı, din dışı, akıl dışı bir sefalettir. Bu hem demokrasi hem de kutsal dinimiz için son derece tehlikeli bir siyasi şovdur" görüşünü ifade etti.

"Başbakan Erdoğan'ın Süleymaniye'de oy dilenciliği yaptığını, çaresizlikten asırlık camilere sığındığını, parti reklamı uğruna en kutsal konuları ve mekanları bile istismar etmeyi sürdürdüğü" iddiasında bulunan Batum, şunları kaydetti:

"Belli ki, Başbakan fabrika ve işyeri açamadığı için çareyi yüzlerce yıldır ibadete açık olan kutsal mekanlara sığınmakta bulmuştur.

Sözde şiir meraklısı Erdoğan, bu şiirin son mısrasındaki 'Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı' sözlerini belli ki 'ampul ışığı' ile karıştırdı.

Bilsin ki artık o ampul, karanlık saçıyor.

Beş yüzyıldır bayram namazı kılınan Süleymaniye Camisi'nin de, dün ve önceki gün açtığı yüzlerce yıllık kutsal mekanların, AKP'nin kahvaltı promosyonuna ve şovuna alet edilmesi hiçbir adap ve edebe sığmaz."

Bu konularda ilginizi çekebilir