Başbakan vekilleri kampa alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Meclis'te bu hafta PTT'nin anonim şirket olmasını öngören tasarı görüşülecek. "Varlık Barışı" Tasarısı'nın ise Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor. 

PTT anonim şirket oluyor

Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. 
Genel Kurul'da daha sonra Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı görüşülecek. Tasarı ile PTT anonim şirket olacak. Tasarı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin kuruluşu, yapılanması, faaliyet konuları ve hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. 
Tasarıyla Türk Ticaret Kanunu ve özel hukuk hükümlerine tabi Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi unvanı altında bir anonim şirket kurulacak. 
1 Mayıs'ın resmi tatil olması nedeniyle Çarşamba günü Genel Kurul toplanmayacak. 2 Mayıs Perşembe günü ise Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. 

Sayıştay teklifi komisyonda

AK Parti milletvekilleri tarafından verilen Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 30 Nisan Salı günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. 

[PAGE]

Varlık Barışı tasarısı komisyonda görüşülecek

"Varlık Barışı" olarak adlandırılan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının da bu hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi bekleniyor. 
Tasarıyla gerçek ve tüzel kişilerce, sahip olunan ve yurt dışında bulunan; para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazlar, 31 Temmuz 2013 tarihine kadar Türk Lirası cinsinden rayiç bedelle, bankalara veya aracı kurumlara bildirilecek ya da vergi dairelerine beyan edilecek. Vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 oranında vergi tarh edilecek. 
Banka ve aracı kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ilişkin olarak yüze 2 oranında hesapladıkları vergiyi, bildirimi izleyen ayın onbeşinci günü akşamına kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyanname ile bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edecek ve aynı sürede ödeyecek. 

İnsan hakları komisyonunda Suriyeli sığınmacılar görüşülecek

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu 2 Mayıs Perşembe günü yapacağı toplantıda, Adıyaman ve Şanlıurfa illerindeki çadırkent ve konteynırkentlerde barındırılan Suriyeli sığınmacılar hakkında yapılan inceleme ve hazırlanan rapor, Kocaeli (Kandıra) Ceza infaz Kurumları Kampüsünde yapılan inceleme ve hazırlanan rapor, Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal'ın Myanmar'daki Müslüman katliamı hakkında verdikleri önergeler görüşülecek. 

[PAGE]

Dışişleri komisyonu

Meclis Dışişleri Komisyonu 2 Mayıs Perşembe günü yapacağı toplantıda şu tasarıları görüşecek: 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kosova Cumhuriyeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması ve Eki Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı 
Pan-Avrupa-Akdeniz Tercihli Menşe Kurallarına Dair Bölgesel Konvansiyonun Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Tasarısı 
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi Arasında İki Yıllık İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kültür Merkezlerinin Kuruluşu ve Faaliyetleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cibuti Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kapsamlı İşbirliğine Dair Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna İlişkin Kanun Tasarısı. 

[PAGE]

Başbakan vekilleri kampa alıyor

Başbakan 30 Nisan 2013 Salı günü saat 11.15'te partisinin grup toplantısında konuşacak. 
Başbakan, 3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında da Kızılcahamam Asya Termal tesislerinde gerçekleşecek olan 20. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partinin kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları, MKYK üyelerinin katılımı ile bir araya gelecek. 

Çözüm komisyonu

Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'nda yer alan milletvekillerinin isimlerinin 7 Mayıs Salı günü Genel Kurul'da okunması bekleniyor. Üyelerin adlarının okunmasının ardından başkan seçimi yapılacak ve komisyon çalışmalarına başlayacak. Komisyona CHP ve MHP üye vermiyor.