Başbakan Yıldırım: 5 bin engelli işe alınacak

Başbakan Yıldırım, 2018'de 5 bin engelli vatandaşın işe alınacağını açıkladı. Yıldırım ayrıca, bugüne kadar 800 engellinin devlet desteğiyle kendi işini kuruduğu bilgisini verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında, "2005'te Türkiye'de ilk defa Engelliler Kanunu'nu biz çıkardık. Engelli kardeşlerimize ayrıcalığı bir insan hakkı olarak anayasal güvenceye aldık, anayasada böyle bir değişiklik yaptık" dedi.

Bütçeden sosyal desteklere ayrılan kaynağın 15 yılda 27 kat artırıldığı bilgisini veren Yıldırım, "1,5 milyardan 38 milyarın üzerine çıkardık. İş-Kur eliyle 15 yılda 366 bin kardeşimize, engelliye, iş, aş sağladık. 2002'de 5 bin civarında devlette engelli çalışırken bugün bu sayı 50 binin üzerine çıkmıştır. Tam 10 kat artıştan bahsediyoruz. Kendi işini kurmak isteyen kardeşlerimize karşılıksız destek veriyoruz. Bugüne kadar 800 engelli devlet desteğiyle kendi işini kurdu" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ayrıca, 2018'de 5 bin engelli vatandaşı işe başlatacaklarını açıkladı.