Başbakan Yıldırım: Operasyonda 214 hedef vuruldu

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili "Operasyon planlandığı gibi devam ediyor. 214 hedef vuruldu. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili "Operasyonun amacı Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayacak, terör oluşumlarına son verecek ve ayrıca hudutlarımızın ötesinden Afrin'den gelen saldırılarının önüne geçecek, sınırlarımızın güvenliği ve vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak amacıyla başlamıştır.

Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor. Bölgenin terörden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar silahlı tehdidin kalmayacağı anlaşılıncaya kadar operasyon sürecek. Planlandığı şekilde gidiyor, herhangi bir sorunumuz yok şu ana kadar." dedi.

"Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır"

Yıldırım, bi sorun üzerine Ege'de yaşanan gerilime de değindi.

"Kardak'ta 96'da yaşanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili bir faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluşturmak komşuluğa yakışmaz." diyen Başbakan Yıldırım, "Biz terörle mücadeleyle meşgulken bulanık suda balık avlama hevesine komşularımızın kapılması hiç yakışık almaz. Bunu da hoş karşılamayız. Ama buna benzer bir faaliyet eğer olursa, Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir