Başbakan Yıldırım: Şimşek görevinin başındadır

Başbakan Yıldırım, "Mehmet Şimşek arkadaşımız görevinin başındadır. Bugün de İstanbul'da yine ekonomi konusunda bir toplantı için bulunuyor." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Moğolistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını ilettiğine ilişkin iddialar hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, “İddialar, dedikodular Ankara’da bitmez. Mehmet Şimşek görevinin başındadır. Bugün de İstanbul’da ekonomi konusunda bir toplantı için bulunuyor. Arkadaşlarımızın Bakanlar Kurulunda ne zaman kimi nasıl değişiklik yapacağımıza karar verdiğimizde yaparız. Bugün için gündemimizde böyle bir şey yok. Hükümetimizin çalışmaları kararlı bir şekilde yürüyor” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, istifa iddialarıyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son nefesimize kadar güzel Türkiyemiz için taş üstüne taş koyanlardan, millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam..." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, bugünkü basın açıklamasında, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in istifa ettiği iddiasıyla ilgili sorulan soru üzerine, "Kabine'de revizyon olmadığını söyleyerek, "Bu bir iddia. Bununla alakalı bize gelen bir şey yok." dedi.

Şimşek'ten 'hizmete devam' mesajıŞimşek'ten 'hizmete devam' mesajı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir